Home / Nieuws / Crypto currency: ‘Litecoin gaat UFC-gevecht sponsoren’

Crypto currency: ‘Litecoin gaat UFC-gevecht sponsoren’

Vechtsporten worden steeds meer geacepteerd en er melden zich steeds meer zogenaamde ‘mainstream’ sponsoren aan. Bij deze bedrijven die veelal buiten de vechtsport staan, lijkt nu Litecoin (digitale munteenheid), zich nu te willen aansluiten.

De stichting achter Litecoin (LTC) heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op het MMA (Mixed Martial Arts). Deze extreme vorm van vechten en welke wordt geleid door de wereldwijd bekende UFC, kan rekenen op een digitale geld injectie.

LTC is van plan om een wedstrijd van de (UFC) Ultimate Fighting Championship te sponsoren. Hiermee willen ze acceptatie van de crypto currency verhogen.

Beperkt

Litecoin (LTC) werd in 2011 opgericht door de toenmalige Engineering Directeur van Coinbase. Als digitale munt heeft de Litecoin een beperkt aanbod van 84.000.000 munten. Litecoin is volledig decentraal; de munt wordt niet op een centrale plaats beheerd.

Men start met het sponsoren van het gevecht tussen Jon Jones en Alexander Gustafsson tijdens UFC 232 wat op 29 december 2018 plaats zal vinden. Men wil zo de mainstream bereiken.

Veel waarde

De wereldwijde sportmarkt had afgelopen jaar een waarde van zo’n $555 miljard (€486 miljard). Noord-Amerika bracht als regio het meeste geld ‘binnen’ met een marktaandeel van ongeveer 35%. Steeds meer nieuwe sponsoren treden tot deze markt toe, zo breidt ook cryptocurrency langzamerhand uit naar dit type evenementen.

Bron: Newsbit

Bekijk ook

TV Gids: UFC Kijken Rozenstruik vs. Gane doe je zo gratis en live

UFC Kijken is in Nederland gratis, en live. De UFC wedstrijden worden op TV en ...

Brute afstraffing MMA-vechter schuld scheidsrechter (video)

Silvana Gomez strafte Gilsely Perea gisteren flink af tijdens het UWC 25 evenement in Tijuana, ...

‘Ik stop met aardig zijn’: UFC-ster McGregor slaat genadeloos terug

Conor McGregor heeft nogmaals bevestigd dat zijn vuil pratende persoonlijkheid terug is, terwijl hij tegelijkertijd ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page