CORONA STILSTAND: Welke vechter haalt straks het topniveau nog? Nieuws
Nieuws

CORONA STILSTAND: Welke vechter haalt straks het topniveau nog?

CORONA STILSTAND: Welke vechter haalt straks het topniveau nog?
CORONA STILSTAND: Welke vechter haalt straks het topniveau nog?

Met het stilstaan van de vechtsporten en sport in het algemeen rijst de vraag of de topvechters hun niveau wel kunnen behouden.

Daar waar normaliter een wedstrijdvechter diverse training kampen doorloopt in binnen en buitenland, diverse andere trainingen doet zoals conditionering en sparren, ligt dit nu allemaal stil.

Ook topsporters zijn onderhevig aan de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus, toch mogen zij terug naar de sportschool, maar hoe ziet dat er uit, ook een topvechter zal op 1.5 meter moeten sparren.

Angst om het niet te halen

Een vragenrondje onder een aantal internationale bokskampioen uitgevoerd door Boxing News leert dat er grote onrust heerst onder deze boksers, niets kan een echte sparring ronde vervangen, een wedstrijdzwemmer gaat tenslotte ook niet in een ballenbak oefenen.

Ook al zullen na de zomer, als het al gebeurd de events weer van start mogen, blijft de vraag wie er het niveau heeft weten te behouden. En of de ingeplande matchmaking wel stand houdt.

FOTO ARTIKEL: Yohann LIBOT via Unsplash

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws