CORONA SMOES: Karateschool na 50 jaar gedwongen tot vertrek – Vechtsport Info
Home / Nieuws / CORONA SMOES: Karateschool na 50 jaar gedwongen tot vertrek

CORONA SMOES: Karateschool na 50 jaar gedwongen tot vertrek

Roger Alken

Dat de coronacrisis voor een aantal organisaties handig uitkomt blijkt wel uit het gedwongen vertrek van een karateschool in Geleen.

Karateschool Alken die al 50 jaar een gymzaal huurt bij een basisschool is ineens de wacht aangezet. De Stichting waar de school onderhangt dwingt de karate school een andere locatie te zoeken.

Door versoepeling van coronamaatregelen werden eerst alleen buiten trainingen toegestaan. Recentelijk mochten de leerlingen weer naar binnen om te trainen. Echter lijken sommige organisaties handig gebruik te maken van het coronavirus om afspraken nietig te verklaren.

Onmacht

“Onmacht door wanbeleid. Kindante maakt, wat mijn vader bijna 50 jaar gelden heeft opgebouwd in Geleen kapot, “zegt sportschoolhouder roger Alken op social media. Alken mag zijn karatelessen in de Gymzaal van basisschool de Blinker niet voortzetten.

Het “Corona crisisbestuur” van Kindante onder aanvoering van haar woordvoerster Maud Golsteyn, zegt letterlijk “tot 1 september te wachten. Voor de periode daarna volgt op enig moment een nieuwe beslissing, en die is op haar beurt weer sterk afhankelijk van nieuwe Coronabesluiten van het kabinet en het RIVM”.

Wanbeleid

“Maud en de rest van het “Coronacrisis bestuur”: volgens het kabinet en het RIVM mag binnensporten gewoon weer plaatsvinden vanaf 1 juli en heeft dat niks met 1 september te maken maar met het wanbeleid van het Coronacrisis bestuur van Kindante. “

“Als het Coronacrisisbestuur gewoon vanaf 15 maart regelmatig had vergaderd om haar gymzalen Coronaproof te maken, dan had ik al vanaf 1 juli weer gewoon kunnen beginnen bij basisschool de Blinker. “

En de anderen?

“Zelfs al had 1 juli niet gekund, dan had ik daar ook, zoals jullie weten alle begrip voor gehad. Maar de scholen starten weer vanaf 24 augustus, ik ging er dan ook vanuit dat we dan ook weer gewoon konden beginnen.”

“Maar naar aanleiding van bovenstaande uitspraak van Maud Golsteyn, is vanaf 1 september nog steeds geen optie. Wanneer dan Maud? Oktober, november?En wat doen jullie met de vele leerlingen van basisschool de Blinker? “

“Ik neem aan dat die ook geen gymles mogen krijgen in de gymzaal waar ik al jaren les geef? Of mogen zij dat wel? Hoe verantwoorden Jullie je wanbeleid bij de directie van basisschool de Blinker? Of wijken jullie dan opeens van jullie eigen gemaakte regels af? “

Frustrerend

“Het is frustrerend hoe jullie met ons omgaan. Zeker aangezien jullie helaas alleen aan jullie vakantie denken, en aan jullie zelfgefabriceerde beleid dat momenteel niets met het besluit van het Kabinet of RIVM te maken heeft, maar puur met laksheid vanuit Kindante. “

“Helaas liggen jullie prioriteiten momenteel bij jullie vakantie, ipv bij onze leden. Jullie zijn geheel zelf verantwoordelijk voor dit wanbeleid, waarbij je al sinds 15 maart over ‘vergaderd’ met jullie ‘Corona crisis bestuur’.

Slachtoffer

Alken is niet het enige slachtoffer waar het coronavirus als excuus wordt gebruikt om een afspraak of overeenkomst niet te verlegen. Op meerdere plaatsen in ons land zijn diverse ondernemers op deze manier uit contract afspraken gedwongen.

Sportschool Alken is nu gedwongen zijn leerlingen die in Geleen trainen over te hevelen naar zijn andere locatie in Buchten. Dit is vereist flink wat geregel ook op logistiek vlak.

Bekijk ook

⚠️ 🎥 Whiplash: Duw kost UFC’er Klose wedstrijd

Drakkar Klose kan niet vechten vandaag tegen Jeremy Stephens

🎥 😩 Pootje auw: Fedosov snel klaar met rivaal Majidov

Andrey Fedosov kwam vanavond in actie tegen Mahammadrasul Majidov

Van Dijke pakt titel op EK judo, Polling haakt af

Sanne van Dijke heeft op de EK judo in Lissabon (Portugal), de 70 kilo titel in de wacht gesleept.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page