'Car Jitsu' MMA-vechten in je auto! (video) Nieuws
Nieuws

'Car Jitsu' MMA-vechten in je auto! (video)

'Car Jitsu' MMA-vechten in je auto! (video)

Net als je alles denkt te hebben gezien in de vechtsport dan moet je 'Car Jitsu' eens bekijken. Een nieuwe rage of serieuze sport, de Russen vinden van wel.

Car Jitsu is het geesteskind van de Rus Vik Mikheev, die in 2020 met dit innovatieve concept op de proppen kwam. Afgeleid van het klassieke Jiu Jitsu wat veelal in de MMA-sport wordt gebruikt bedacht Mikheev deze uitvoering waar je zelfs de veiligheidsgordels mag gebruiken (lees verder onder video).

De spelregels zijn als volgt; ,,Alle submissions zijn legaal. Tijdsduur gevecht is 3 min (of tot iemand KO gaat) op de bestuurdersstoel en voorpassagiers stoel. Als de score bij submission gelijk is, gaan de deelnemers naar de achterbank voor een ronde van 4 minuten.

Niet toeteren

Als er geen submissions op de rug gebeuren, wint de deelnemer met meer punten. Punten worden geteld voor guard pass (3 punten), mount (4 punten), back mount (4 punten) en knie op buik (2 punten).

,,In 2020 kwam ik op het idee om competitieve grappling in voertuigen te doen", aldus Mikheev. ,,Sinds oktober 2020 houden ik en mijn vrienden kleine toernooien in het Car Jitsu om de aspecten van jiu-jitsu in zo'n beperkte ruimte te bestuderen." Oh ja toeteren is verboden…..

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws