Bokslegende Mayweather betaald begrafenis George Floyd – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bokslegende Mayweather betaald begrafenis George Floyd

Bokslegende Mayweather betaald begrafenis George Floyd

Bokslegende Mayweather betaald begrafenis George Floyd
George Floyd tijdens zijn arrestatie

Floyd Mayweather heeft aangeboden om te betalen voor de begrafenis van George Floyd. Dit nadat Floyd een week geleden in politiehechtenis in Minneapolis stierf.

Op de beelden was te zien hoe George Floyd naar adem snakte. Terwijl een agent hem negen minuten in een knie in de keel drukte. Dit leidde tot massale protesten en rellen in Amerika. TMZ meldt dat Mayweather Jr heeft aangeboden om de kosten van de begrafenis van Floyd te financieren.

Extreem geweld

Hij wil de rekening betalen voor vier diensten die plaatsvinden in Houston, Minnesota, Charlotte en nog een nog nader te bepalen locatie. TMZ zei dat Mayweather Jr’s naaste mensen hen vertelden: “Hij doet gewoon wat hij voelt wat in zijn hart zit.”

De familie van Floyd heeft het aanbod van Mayweather Jr geaccepteerd die een bedrag van ruim 88.000 dollar ter beschikking stelt. Wereldwijd is de dood van Floyd aanleiding voor mensen om de straat op te gaan. Ook in Nederland waar zondag 5.000 mensen op de Dam in Amsterdam protesteerden.

Willekeur

Burgemeester Femke Halsema van de stad krijgt een lading kritiek te verwerken. Social media ontplofte en zelfs bekende Nederlanders vroegen zich af waarom dit werd toegestaan. Het was zondag ook de eerste dag sinds de coronamaatregelen dat cafe’s de terrassen open mochten doen.

Enkele werden bekeurd wegens het niet navolgen van de regels. Tijdens de demonstratie op de Dam werd er geen boete uitgedeeld. Dat schoot in het verkeerde keelgat van een groot aantal mensen.

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page