Bokskampioen Usyk richt stichting op om Oekraïne te helpen Nieuws
Nieuws

Bokskampioen Usyk richt stichting op om Oekraïne te helpen

Bokskampioen Usyk richt stichting op om Oekraïne te helpen

Rusland begon de grootschalige oorlog in Oekraïne op 24 februari. Meer dan 10 miljoen mensen werden gedwongen hun huizen te verlaten, zoals gerapporteerd door de Verenigde Naties. Duizenden werden gedood, het exacte aantal is momenteel onmogelijk te bepalen.

Volgens de gegevens van het KSE Institute werden alleen tijdens de eerste drie weken van de vijandelijkheden meer dan 124 kleuterscholen, 39 ziekenhuizen, 1.600 woongebouwen en tientallen bruggen in Oekraïne vernietigd of beschadigd. En deze aantallen blijven groeien.

Oekraïens Olympisch kampioen en onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht boksen Usyk en zijn team konden niet aan de kant blijven tijdens zo'n uitdagende tijd voor hun thuisland en natie. Ze hebben de Usyk Foundation opgericht om financiële steun van de internationale gemeenschap te mobiliseren. Zorgzame mensen die willen bijdragen aan de komst van vrede.

De kant van het licht

Het BGV Charity Fund, een partner van de stichting, zal zorgen voor de directe uitvoering van enkele projecten in Oekraïne. ,,Je land en zijn mensen helpen om deze afschuwelijke oorlog te winnen die door de Russische Federatie is begonnen, is het doel geworden voor de hele Oekraïense natie", zegt Usyk.

,,Ik doe een beroep op de wereldgemeenschap, mijn bokscollega's en gewetensvolle mensen die zich bewust zijn van de verschrikkelijke misdaden die Rusland nu begaat tegen onschuldige mensen. We hebben uw hulp en steun nodig. Dus laten we vechten aan de kant van het licht, de Oekraïense kant”, zegt Usyk, oprichter van de Usyk Foundation.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws