Home / Nieuws / Boksicoon Mike Tyson: Excuses tegen voormalige tegenstanders

Boksicoon Mike Tyson: Excuses tegen voormalige tegenstanders

Mike Tyson met Wereldkampioen Kickboksen Rico Verhoeven

Mike Tyson heeft zich verontschuldigd voor hoe hij andere vechters tijdens zijn bokscarrière behandelde.

Tyson wordt beschouwd als een van de beste boksers ooit, maar zijn beruchte gedrag maakte hem ook onbemind. Na een turbulente jeugd bouwde hij halverwege de jaren tachtig aan een schijnbaar onoverwinnelijk imago, maar nadat hij drie jaar in de gevangenis had gezeten voor verkrachting, haalde hij de krantenkoppen om de verkeerde redenen.

LEES OOK >> Wladimir Klitschko hint op comeback tegen Anthony Joshua

De 52-jarige Amerikaan, die sprak op ITV Good Morning Britain, zei: “Als 12-jarig kind, werd mij geleerd om te slaan, af te breken, te vernederen, hun wil te verbreken. Maar in werkelijkheid was ik gewoon een bang en onzeker kind. Ik had geen idee wat ik aan het doen was, maar het voelde goed en iedereen vertelde me dat ik er dol op was. “

Bijt incident

Van het bijten in het oor van Evander Holyfield tijdens hun herkansing in 1997 tot het maken van een reeks opruiende opmerkingen aan Lennox Lewis voor hun confrontatie vijf jaar later, zegt Tyson dat hij vervuld is van spijt. Als ik naar alles kijk, heb ik het verkeerd gedaan.

Mijn hele leven, mijn acties, mijn gedrag, veel dingen die ik in mijn leven heb gedaan, vooral als bokser. Ik heb veel vechters veranderd om een beroemd figuur en zo te worden. Ik wou dat ik dat niet had gedaan, ik heb echt spijt van de vernederende dingen die ik tegen andere mensen zei.

Bekijk ook

Heftige video: Arnold Schwarzenegger geveld door karatetrap

De Oostenrijks-Amerikaans acteur en politicus, Arnold Schwarzenegger kreeg tijdens een bezoek aan Zuid Afrika een karate trap in zijn rug.

Dood 39-jarige WWE-worstelaar Ashley Massaro raadsel

De oorzaak van Massaro's dood is nog niet bekend, verder onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaak is.

Straf voor man UFC-vechter Rachel Ostovich na mishandeling

MMA-vechter Arnold Berdon krijgt een proeftijd voor het mishandelen van zijn vrouw, UFC-vechter Rachel Ostovich.

REGIO NIEUWS UITGELICHT