Boksers mogen meer dan UFC-vechters: 'Kickbokstrainer kiest gevechten' Nieuws
Nieuws

Boksers mogen meer dan UFC-vechters: 'Kickbokstrainer kiest gevechten'

Boksers mogen meer dan UFC-vechters: 'Kickbokstrainer kiest gevechten'

Stephen Espinoza Showtime-president, lijkt UFC-baas Dana White op de hak te nemen. Hieraan lijkt de ontstane internet ruzie tussen bokslegende Canelo Alvarez en UFC-kampioen debet aan.

Volgens Espinoza zijn UFC-vechters nog niet bekend met het feit dat boksers hun eigen tegenstanders kunnen kiezen. Dit in tegenstelling met MMA-vechters die door een derde persoon (matchmaker. red.), aan een rivaal worden gekoppeld.

De Showtime-president nam schijnbaar White op de hak en zei dat UFC-vechters een "kickbokstrainer" hun gevechten lieten kiezen. White oefende zijn beroep uit als boxercise-instructeur voorafgaand aan zijn UFC-dagen. In reactie op Usman die Canelo uitdaagt schreef Espinoza op twitter:

Vreemd concept

,,LOL. UFC-vechters ook het grote boksgeld, maar begrijpen niet dat boksers de autonomie hebben om tegenstanders te kiezen. Het gaat er niet om dat ze iemand ontwijken. Het gaat om professionele zelfbeschikking, een vreemd concept voor degenen die de kickbokstrainer laten kiezen tegen wie zij vechten."

Espinoza's opmerkingen komen naar aanleiding van een tweet van Usman waarin deze zei dat Canelo hem ontloopt. Daarvoor had de bokslegende schijnbaar een cross-over supergevecht afgewezen tegen Usman. Canelo zegt dat deze nog niet aan de beurt is maar even moet wachten. ,,Ik heb de absolute grootheid nog niet bereikt in het boksen, eerst dat en dan kom jij aan de beurt", reageerde Canelo op een bericht van Usman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws