Bokser pakt toch WBO titel na controversiële jury beslissing – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bokser pakt toch WBO titel na controversiële jury beslissing

Bokser pakt toch WBO titel na controversiële jury beslissing

Afgelopen zaterdag vond in Offenburg het boksgala plaats waar ook Niky Holzken aantrad en met de winst naar huis ging. Echter was de hoofdpartij tussen Patrick Nielsen en Arthur Abraham er een die omhult werd door controverse. In Offenburg had Abraham de overhand op punten tegen de Deen Patrick Nielsen. Ten onrechte, aldus de algemene teneur van de boksdeskundigen, die vooral kritiek hadden op de twee duidelijke beoordelingen ten gunste van Abraham. Echter is Arthur Abraham wel de nieuwe houder van de internationale titel van de WBO.

Bokser krijgt toch WBO titel na controversiële jury beslissing

Elk jaar wel wat in Duitsland

Blijkbaar gaat er geen boksjaar zonder controverse voorbij op Duitse bodem. In februari had Vincent Feigenbutz al een controversiële overwinning vanwege een blessure, nu wint Arthur Abraham met een even zo controversiële overwinning op Patrick Nielsen. Met twee keer 116: 111 en 114: 113 score voor de Deen, de 38-jarige Abraham verzekerd zich echter van de internationale titel van de WBO en misschien zelfs een nieuwe wereldtitel kans.

Controversiële overwinning op Patrick Nielsen

Controversieel omdat Abraham zich grotendeels achter zijn dubbele verdediging verstopte en de Deen liet werken. Nielsen begon krachtig en bepaalde het tempo. De dekking van Abraham hield stand, maar in de aanval verloor hij het van zijn tegenstander. Ronde na ronde werkte Abraham zich een weg tegen Nielsen zonder echt overweldigend te zijn.

Verrassende uitkomst

Na enkele ronden werd Abraham wakker, ging een beetje meer actief boksen en kon in de zevende ronde door de verdediging breken. Nielsen werd in de tiende ronde geteld, wat velen verbaasde, hij struikelde iets, terwijl Abraham hem in de ringtouwen duwde. De Deen had geen echte stoten hoeven incasseren en hij was ook niet naar de grond gegaan. Des te verrassender is tenslotte de uitkomst, waarbij twee van de drie juryleden zelfs acht van de twaalf ronden scoorden voor de voormalige wereldkampioen.

Herkansing in Kopenhagen

Nielsen verliet teleurgesteld de ring en eiste een herkansing in Kopenhagen tijdens de persconferentie die achteraf gehouden werd. Terwijl Sport1 expert Graciano Rocchigiani heel duidelijk sprak van “doorgestoken kaart” en expert Regina Halmich Abraham zware kritiek uitte op de jury, kan de voormalig wereldkampioen nu weer dromen van een kans op de wereld titel.

Bekijk ook

‘Motherf*cker’: Autodief GEMEPT door UFC’er Derrick Lewis

De vechter moest in actie komen om te voorkomen dat een man in zijn auto in zou breken.

Spoedje: Fury vs. Wilder 3 op 24 juli in Las Vegas

Bob Arum, bokspromotor zegt dat Top Rank het Allegiant Stadium in Las Vegas heeft gereserveerd voor een derde Fury versus Wilder clash

Glory kampioen Alex Pereira geeft wereldtitel op

Alex Pereira en Artem Vakhitov zullen op 17 juli een herkansing met elkaar aangaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page