Bokser ontvangt schadevergoeding van 22 miljoen dollar! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bokser ontvangt schadevergoeding van 22 miljoen dollar!

Bokser ontvangt schadevergoeding van 22 miljoen dollar!

Magomed Abdusalamov ontvangt een schadevergoeding van 22 miljoen dollar.

Nagenoeg vier jaar nadat de bokser Magomed Abdusalamov schade had geleden aan de hersenen door een boks partij in Madison Square Garden, heeft de staat New York ingestemd, hem en zijn familie 22 miljoen dollar te betalen, in wat de grootste schadevergoeding is die door de staat is uitgegeven in haar geschiedenis.

Rechter Jeanette Rodriguez-Morick heeft de vergoeding afgelopen vrijdag goedgekeurd.

Na het gevecht van Abdusalamov tegen Mike Perez op 2 november 2013 heeft zijn familie een beroep gedaan op roekeloosheid, grove nalatigheid en medische wanpraktijken van de New York State Athletic Commission. NYSAC-personeel en de artsen die die dienst hadden, ten tijden van het incident, wordt nalatigheid ten laste gelegd. De klacht behelst onjuiste zorg, een cruciaal vertraagde diagnose, en niet adequate behandeling van een ontwikkelend bloedstolsel in de hersenen van Abdusalamov. Hij onderging een noodoperatie, had meerdere beroertes, lag weken in een coma, en was meer dan 10 maanden in het ziekenhuis opgenomen, inclusief zijn revalidatie en herstel periode.

Eenzijdig verlamd

Abdusalamov (36) is aan zijn rechterkant verlamd geraakt en kan hij niet meer lopen. Zijn spraak is meestal beperkt tot mompelen. Zijn vrouw, Bakanay Abdusalamova, zei dat artsen haar vertelden dat hij waarschijnlijk nooit meer z praten. Zij zorgt voor hem en hun drie dochters van 11, 8 en 4 jaar,  in een huis in Connecticut, dat door een vriend ter beschikking is gesteld.

Abdusalamov werd 40.000 dollar betaald voor het gevecht, en kreeg de volledige uitbetaling van 10.000 dollar uit een verplichte minimumverzekering. Een half jaar later stond de ex-boxer en zijn familie wegens gemaakte schulden meer dan 2 miljoen dollar in het rood.

Op de vingers getikt

Na een onderzoek van 32 maanden bracht de staatsinspecteur-generaal vorig jaar een verslag van 48 pagina’s uit, die de NYSAC op de vingers tikt voor de verzorging, of eerder verwaarlozing van Abdusalamov, en voor een reeks systematische problemen, waaronder de aanpak van medische noodgevallen.

De advocaat van de Abdusalamov-familie, Paul Edelstein, kenmerkte dat de $ 22 miljoen vergoeding aangeeft dat “de staat” verantwoordelijkheid neemt voor zijn acties en een passend bedrag betaalt voor de veroorzaakte schade. “De zaak werd behandeld door het advocatenkantoor en assistent AG Ross Herman op een buitengewoon professionele en empathische manier”.

 

Bekijk ook

Sexy Pearl stapt in bloederig bare knuckle boksen en tekent multicontract

UFC en Invicta veteraan Pearl Gonzalez heeft getekent bij Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC)

‘Doodsangst’: UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met ...

WTF? ex-rugby speler slaat bokskampioen ‘KO’: Bokswereld in shock

Voormalig wereldkampioen boksen Browne stond slechts 115 seconden in de ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page