Bokser Miguel Cotto op woensdag onder het mes - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bokser Miguel Cotto op woensdag onder het mes

Bokser Miguel Cotto op woensdag onder het mes

Na een verwoestende nederlaag in zijn afscheidspartij, krijgt Moguel Cotto nog een klap te verwerken.

Afgelopen zaterdagavond in Madison Square Garden in New York, onderging voormalig vier divisie wereldkampioen Miguel Cotto (41-6, 33 KOs) een nederlaag in een twaalfronde unaniem besluitverlies aan Sadam “World Kid” Ali (26) (-1, 14 KOs), die meteen het WBO junior middengewicht wereldkampioenschap veroverde.

Bokser Miguel Cotto op woensdag onder het mes
Foto: HBO Boxing

Een verblufte menigte van 12.391 hoorde scores van 115-113, 115-113 en 116-112 voor Ali.

Ali, een Amerikaanse Olympiër uit Brooklyn in 2008, verwondde Cotto twee keer in de vroege rondes en gebruikte veel beweging en activiteit om Cotto in de wedstrijd te verslaan. De nederlaag was een grote schok omdat Cotto een 11-1 favoriet was, en sommige bookmakers hadden hem nog hoger genoteerd. Hij was op zoek om zijn carrière met een grote knal te beëindigen, maar zo kwam het niet uit. Cotto had net de WBO-titel veroverd in augustus, met een twaalfronde overheersing op de Japanse bokser Yoshihiro Kamegai.

Flinke blessure aan Cotto’s linker arm

Tijdens de partij, liep Cotto een blessure op en dat kan de deur hebben geopend voor zowel een rematch of een ander gevecht in Puerto Rico. Echter, de zesvoudig vierdivisie wereldkampioen bevestigde zijn pensionering na het gevecht. Volgens Cotto, liep hij de verwonding aan zijn linkerarm op in de zevende ronde. De blessure werd pas onthuld toen het gevecht voorbij was, maar het probleem was duidelijk toen men naar Cotto’s arm keek omdat zijn biceps leek te zijn teruggerold en gekneusd.

Conto zal woensdag worden geopereerd om een ​​gescheurde bicepspees te corrigeren

Cotto is nu terug in Puerto Rico en hij zal woensdag worden geopereerd om een ​​gescheurde bicepspees te corrigeren, volgens Cotto’s partner in Promosiones Miguel Cotto, Héctor Soto. “Hij heeft een gescheurde pees van de distale biceps, hij is teruggetrokken van 6 tot 7 centimeter [op de arm]. Hij heeft een grote blauwe plek en daarom is er pijn”, zei Soto. De artsen die Cotto zullen opereren zijn Omar Morales en Gerardo Pérez Román, legde Soto uit.

Bekijk ook

'Badr heeft mij niets gezegd!' Coach over speculaties kickbokslegende

‘Badr heeft mij niets gezegd!’ Coach over speculaties kickbokslegende

Badr Hari is een aantal keren gespot op zijn oude

Wat is kickboksen?

Wat is kickboksen?

De beste kickboksers zijn een aantal mannen en vrouwen.

'Af jij!' Oude bokser slaat rivaal onderuit (video)

‘Af jij!’ Oude bokser slaat rivaal genadeloos onderuit (video)

Waarom de twee een boksgevecht hielden is niet bekend

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page