Bokser die Mike Tyson knock-out sloeg: 'ik heb nog steeds spijt' Nieuws
Nieuws

Bokser die Mike Tyson knock-out sloeg: 'ik heb nog steeds spijt'

Bokser die Mike Tyson knock-out sloeg: 'ik heb nog steeds spijt'
Bokser die Mike Tyson knock-out sloeg: 'ik heb nog steeds spijt'

Behalve bij boksfans is de naam James "Buster" Douglas misschien niet een die bekend in de oren klinkt. Hij is een voormalig wereldkampioen, maar meer dan dat, hij is verantwoordelijk voor een van de meest iconische momenten in de geschiedenis van het boksen omdat Mike Tyson knock-out sloeg.

Tyson stond aan de top van de bokswereld. De onbetwiste wereldkampioen, hij had iedereen op zijn pad verslagen op weg naar wereldheerschappij.

Tyson was 37-0 met 33 knockouts en had de meest beruchte boksers verslagen waaronder een knock-out in de eerste ronde op Michael Spinks in 1988 waarmee Tyson verschillende zwaargewicht titels binnen sleepte.

Niet te verslaan

Het was een tijd waarin niemand dacht dat Tyson zou kunnen worden verslagen. Douglas, aan de andere kant, was een zwaargewicht waarvan velen dachten dat hij zijn kans op ware glorie had gemist na het verliezen van wedstrijd voor de vacante IBF zwaargewicht titel in 1987.

Niemand verwachtte dat Douglas een ronde tegen Tyson zou overleven toen beiden in 1990 tegen over elkaar kwamen te staan.

Erfenis

Buster was de zoon van Bill "Dynamite" Douglas, een bokser in de jaren 1970 die nooit een gooi naar de titel maakte en met pensioen ging met een record van 41-16-1. Het ontbreken van een titel dreef Douglas Sr ertoe om Buster als 10-jarige met het boksen bekend te maken.

In zijn bokscarrière, achtervolgde Buster altijd het succes dat zijn vader nooit kon bereiken. En had het temperament van zijn moeder Lula.

Niet zeuren maar slaan

'Mijn moeder heeft het huishouden geleid. Op de lagere school kwam ik op een dag huilend thuis. Ze zei: 'Wat is er aan de hand?' En ik zei: 'Een jongen zei dat hij mij wil slaan,' 'herinnerde Buster zich.

"Ze greep me en smeet mij op de vloer en zei. 'Als je niet naar buiten gaat en voor jezelf opkomt, zal het jou tegen mij zijn.' Ik wilde niet dat dat zou gebeuren.

Dood

"Daarna had ik geen problemen om mezelf te verdedigen. Ze was een echte baas. Maar als het uit de hand liep, greep mijn vader in. "

Busters moeder overleed drie dagen voor het gevecht met Tyson. Zijn team vond dat hij zich moest terug trekken uit de wedstrijd. Maar Buster weigerde en ging de strijd aan. Wat er daarna gebeurde is inmiddels geschiedenis.

Opgegeven

Douglas kon al eerder vechten tegen Tyson maar verloor de kwalificatie partij voor de vacante IBF Wereldtitel in mei 1987 tegen Tony Tucker. Hoewel hij ruim voor stond op punten, werd de wedstrijd gestopt in de 10e ronde doordat Douglas opgaf.

Douglas ontslag zijn vader als trainer wat verregaande gevolgen had en zijn familie verdeelde, "ik heb daar nog steeds spijt van zegt Douglas. "Ik had dat nooit moeten doen, maar het gebeurde.

Verrassing

De strijd met Tyson verbijsterde experts die hadden verwacht dat Tyson binnen enkele seconden zou winnen. Maar Douglas kwam om te winnen, niet om Tyson een een knuffel te geven.

Douglas werd in de achtste ronde neergeslagen door een enorme Tyson-uppercut en overleefde maar net de telling. Het waren de verwachtingen die fans en experts hadden. Hij hield het echter uit met Tyson in de negende voordat de geschiedenis werd gemaakt in de 10e.

Ongeloof

Tyson ging voor de finish maar Douglas landde een ongelofelijke vlaag van stoten om te doen wat niemand ooit had gedaan, Tyson knock-out slaan.

In zijn interview na de wedstrijd, werd hem gevraagd hoe hij het gevecht toch won terwijl hij verlagen leek en zei: "Vanwege mijn moeder, zij leerde mij te vechten en dat heb ik gedaan. "

Droom

Acht maanden later was de droom voorbij toen Douglas zijn wereldtitel aan Evander Holyfield verloor, in de derde ronde. Maar vóór dat verlies, te beginnen vanaf het moment dat hij Tyson knock-out sloeg, was Douglas de onbetwiste kampioen van de wereld, die de droom van zijn vader waarmaakte en de herinnering aan zijn moeder respecteerde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws