Bokser David Haye en UFC-vechter Jimi Manuwa gaan de ring in! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bokser David Haye en UFC-vechter Jimi Manuwa gaan de ring in!

Bokser David Haye en UFC-vechter Jimi Manuwa gaan de ring in!

David Haye en UFC-vechter Jimi Manuwa: ‘Het gevecht is aan’.

Bokser David Haye en UFC-vechter Jimi Manuwa: 'Het gevecht is aan'.

Jimi Manuwa zegt dat hij in de boksring een gevecht zal hebben met David Haye. Dat het mega gevecht tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather Jr, de deuren zou openen voor meer MMA-boks crossover gevechten was al de verwachting. En nu zegt de UFC licht zwaargewicht deelnemer Jimi Manuwa, dat hij mondeling heeft ingestemd om tegen David Haye te vechten in de boksring.

Volgens Manuwa zelf, die onlangs nog door Volkan Oezdemir op UFC 214 werd verslagen, zal Jimi ‘Poster Boy’ in het nieuwe jaar David ‘The Hayemaker’ vechten.

Het gevecht is aan

Zo vertelde Manuwa, nadat hij Haye face-to-face had gesproken op BAMMA 31. “Hij wil het, en ik wil het, en dat is alles. Hij zegt dat hij nog een paar gevechten moet doen voordat we gaan vechten. We gaan het begin van het volgend jaar gewoon doen”.

Haye, een voormalig tweemmaal wereldkampioen, stond in maart nog in de O2 Arena in Londen, en verloor in de 11e ronde van Tony Bellew. De veganistische zwaargewicht raakte aan zijn Achillespees gewond de 6e ronde, maar hij heeft het gevecht wel afgemaakt, een harde noot om te kraken dus voor Manuwa.

Hayes geïnteresseerd in een gevecht tegen Manuwa

Haye vertelde The Metro vorige week, dat hij geïnteresseerd zou zijn in een gevecht tegen Manuwa: “Er is zelfs gesproken dat ik tegen iemand uit de UFC genaamd Jimi Manuwa kon vechten. Zowel hij als de baas van UFC, Dana White, hebben gezegd dat het een interessant gevecht zou zijn en, ik geef toe, het heeft mijn interesse”.

Manuwa, die Ovince Saint Preux en Corey Anderson in 2016/2017 uitschakelde, zou naar verwachting de winnaar van Jon Jones versus Daniel Cormier uitdagen voor de UFC light heavyweight-titel. Na het verliezen van Oezdemir is het echter terug naar de tekentafel (daarom wil de vechter in Londen zo graag een bokswedstrijd met Haye).

Wij houden je natuurlijk op de hoogte van eventuele verdere ontwikkelingen.

Bekijk ook

Sexy Valerie ‘klaar’ met MMA-vechten! Stapt over naar show worstelen

Valerie Loureda tekent een dik contract bij WWE en zegt klaar te zijn met MMA-vechten. De mooi en vooral door velen gezien als sexy vechter maakte gisteren emotioneel haar besluit bekend.

Engste man niet bang voor sterkste man: 'Slacht hem af' (video)

Engste man niet bang voor sterkste man: ‘Slacht hem af’ (video)

Martyn Ford verklaart vertraging bij het overeenkomen van de bokswedstrijd tegen "softy" Thor Bjornsson.

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic. De voormalige lichtgewicht kampioen is overgegaan naar zwaargewicht en daar wacht een stevige uitdaging.

UFC-legende Jon Jones maakt comeback: ‘Klaar om te gaan’

Dana White UFC-president zegt dat Jon Jones "klaar is om te gaan" en bij zijn terugkeer zal vechten tegen Francis Ngannou of Stipe Miocic.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page