Boksen: Manny Pacquiao zal op 19 januari vechten tegen Adrien Broner Nieuws
Nieuws

Boksen: Manny Pacquiao zal op 19 januari vechten tegen Adrien Broner

Boksen: Manny Pacquiao zal op 19 januari vechten tegen Adrien Broner
Boksen: Manny Pacquiao zal op 19 januari vechten tegen Adrien Broner

Manny Pacquiao wordt volgende maand 40, maar zijn verjaardag zal niet heel uitbundig gevierd worden. De bokser heeft een gevecht op komst in het MGM Grand op 19 januari in Las Vegas, waar hij de eerste keer zijn WBA 147 pond titel zal verdedigen tegen Adrien Broner.

Manny Pacquiao (60-7-2) gaf een fantastische performance dit jaar door Lucas Matthysse in Kuala Lumpur te verslaan. Volgens Asian MMA tekende hij vervolgens bij Premier Boxing Champions van Al Haymon, waar ook Adrien Broner op de lijst van vechters staat.

Adrien Broner (33-3-1) heeft zijn carrière in de afgelopen jaren een beetje zien stilvallen maar hij kan nog steeds beweren kampioen te zijn in vier werelddivisies. In dit opzicht wordt hij overtroffen door Pacquiao, de enige bokser in de geschiedenis die wereldtitels in acht verschillende gewichtsklassen heeft gehaald.

Rematch tegen Mayweather

De persconferentie staat vandaag gepland in New York. Het zal Pacquiao's eerste gevecht in de VS zijn sinds 2016 en een overwinning zou mogelijk een rematch kunnen betekenen in 2019 met Mayweather.

Mayweather heeft nauwe banden met Haymon, en ook al was het eerste gevecht tussen Mayweather en Pacquiao een teleurstelling voor de fans, het zorgde voor een record opbrengst voor de promotors.

[caption id="attachment_19500" align="aligncenter" width="650"] Adrien Broner (screenshot YouTube)[/caption]

Boksen: Manny Pacquiao zal op 19 januari vechten tegen Adrien Broner

Perfecte gelegenheid

De steile loopbaan van Adrien Broner werd stopgezet in 2013 toen hij vocht tegen Marcos Maidana, na een lelijk gevecht. Zijn stijl is nooit echt fan-vriendelijk geweest. Ook heeft de 29-jarige de afgelopen jaren punten laten liggen bij zijn gevechten tegen Mikey Garcia en Shawn Porter.

De verzameling titels van Broner spreken echter voor zich. Broner is 11 jaar jonger dan Pacquiao en zou dit als de perfecte gelegenheid kunnen zien om zijn carrière te laten herleven door een legendarische bokser te verslaan die duidelijk ver over zijn hoogtepunt is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws