Datum en locatie Joshua vs Usyk 2 bekend gemaakt Boks Nieuws
Boks Nieuws

Datum en locatie Joshua vs Usyk 2 bekend gemaakt

Datum en locatie Joshua vs Usyk 2 bekend gemaakt

De rematch van Anthony Joshua's wereldzwaargewicht tegen kampioen Oleksandr Usyk zal in juni plaatsvinden in Saoedi-Arabië. Met de deal is 120 miljoen gemoeid om de boksers weg te lokken van Londen.

De rematch van het wereldkampioenschap zwaargewicht tussen Anthony Joshua en de Oekraïense oorlogsheld Oleksandr Usyk zal eind juni plaatsvinden in Saoedi-Arabië. Een mega-miljoen dollar deal waar Joshua zal proberen zijn WBA-, IBF-, WBO- en IBO-titels terug te winnen.

Weg van de oorlog

25 juni is de meest waarschijnlijke datum voor de langverwachte rematch tussen de Britse Joshua en Oekraïner Usyk, die tijdelijk het oorlogsfront in zijn land inruilt voor de boksring. Saoedi-Arabië lijkt een logische keuze, Joshua vocht daar in december 2019, in een soortgelijke rematch tegen Andy Ruiz, die AJ's eerste nederlaag en eerste verlies van zijn titels had toegebracht (gaat door onder video).

Het duel met Usyk leek terug te keren naar Londen, ofwel in het Tottenham Hotspur Stadium, waar e Brit in hun eerste gevecht werd verslagen, ofwel in het Wembley Stadium. Van de 120 miljoen zal het merendeel naar Usyk gaan als de kampioen.

Strijdbaar

Usyk maakte zich zorgen over het feit dat hij zijn kameraden in de frontlinie had achtergelaten nadat hij een vrijstelling had gekregen van het verbod van de Oekraïense regering op mannen in de strijdbare leeftijd om het land te verlaten.

Maar de burgemeester van Kiev, Vitaly Klitschko, zelf een voormalig tweevoudig wereldkampioen zwaargewicht die samen met zijn boksbroer Wladimir de wapens heeft opgenomen, verzekerde hem: ,,Je zult meer voor ons doen door dit platform te gebruiken om voor miljoenen mensen campagne te voeren voor Oekraïne. de wereld dan je zou doen door hier een machinegeweer te blijven dragen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws