Boksbroers Klitschko nemen wapens op tegen Rusland: 'Geen andere keuze' Nieuws
Nieuws

Boksbroers Klitschko nemen wapens op tegen Rusland: 'Geen andere keuze'

Boksbroers Klitschko nemen wapens op tegen Rusland: 'Geen andere keuze'

De legendarische gebroeders Klitschko hebben de wapens opgenomen na de Russische invasie van hun land. Bokslegende Wladimir Klitschko is opgenomen in het Oekraïense leger. Zijn broer Vitali is de burgemeester van Kiev maar is vastbesloten terug te vechten.

Topboksers Wladimir en Vitali zijn twee van de meest legendarische zwaargewichten in de boksgeschiedenis. De broers waren allebei wereldkampioen en domineerden meer dan tien jaar de gewichtsklasse. Beiden zijn al lang met pensioen en wonen in thuisland Oekraïne.

We moeten terug vechten

De Klitschko's staan ​​bekend om hun liefde voor hun land, en dat blijkt uit hun carrières na het gevecht. Na zijn pensionering stapte Vitali in de politiek en is momenteel de burgemeester van de hoofdstad van Oekraïne, Kiev. Wladimir schreef zich vorige maand in bij de militaire reservisten.

Die inschrijving was vooruitlopend op de dreiging van een mogelijke oorlog met Rusland. Die dreiging is nu realiteit, aangezien het land gisteren Oekraïne binnenviel. Nu hebben beide broers besloten de wapens op te nemen. Ondanks dat Vitali de huidige burgemeester van Kiev is, is hij ook van plan terug te vechten.

Bloedige oorlog

In een interview met Good Morning Britain merkte hij op dat hij geen andere opties heeft nu Rusland zijn land overneemt. ,,Het is een heel moeilijke situatie. We staan ​​voor een van de grootste en sterkste legers ter wereld. Maar we moeten onze families, ons land, onze steden verdedigen", zegt Vitali.

,,We hebben geen andere keuze… Oekraïne was altijd een vreedzaam land, een vreedzaam volk. Maar nu moeten we de wapens pakken en vechten." De Oekraïner vervolgde: ,,Het is al een bloedige oorlog. Er zijn al dode Oekraïners. We hebben geen exacte cijfers, maar we kennen op dit moment veel voorbeelden. Ik heb geen andere keuze om de wapens niet op te nemen, ik moet dat doen. "

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws