Home / Nieuws / Boks rematch: Joshua rijkelijk beloond, Ruiz krijgt fooi

Boks rematch: Joshua rijkelijk beloond, Ruiz krijgt fooi

De rematch tussen Anthony Joshua en Andy Ruiz zal veel geld gaan leveren.

Op 7 december zal Anthony Joshua het opnieuw opnemen tegen Andy Ruiz Jr, dit keer in Saoedi- Arabië in een poging om zijn eerder verloren wereldtitels terug te winnen van de Mexicaan Ruiz.

Volgens rapporten zou de uitdager, Anthony Joshua, $ 40 miljoen verdienen voor de rematch, terwijl Andy Ruiz Jr, als kampioen, $ 9 miljoen mee naar huis mag nemen. Een nogal groot verschil in verdiensten tussen beide boksers.

Geen medelijden nodig

Er werd lange tijd gebekvecht over de locatie van het tweede gevecht tussen Joshua en Ruiz, Madison Square Garden in New York werd genoemd maar ook het Municipality Stadium in Cardiff, Wales de thuisbasis van Joshua.

ZIE OOK >> Anthony Joshua vs Andy Ruiz rematch in Saudi Arabie

De verdiensten van Ruiz tegenover Joshua lijken dan wel een fooi, maar echt medelijden hoeven wij niet met hem te hebben. Aan sponsorgeld zal de Mexicaan die de wereld schokte door de Engelsman te verslaan, nog ettelijke miljoenen binnen slepen als de regerend kampioen.

Bekijk ook

Overval vrouwelijke bokskampioen: ‘Ik bleef in zijn ballen slaan’

Twee overvallers ontdekten afgelopen weekend dat ze de verkeerde vrouw hadden uitgekozen om mee te rotzooien, toen deze een Golden Gloves-kampioen bleek te zijn.

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

Vechtsportautoriteit trekt teugels aan: Waarschuwt sportscholen

De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) kondigde afgelopen week maatregelen aan tegen sportscholen die niet gesanctioneerde vechtsport evenementen houden.

Video: MMA-vechter trapt ‘nep’ Bruce Lee bruut knock-out

Een gevecht tussen MMA versus traditionele vechtsporten in China eindigt in een brute KO.