Home / Nieuws / Boks Nieuws / Wereldkampioen boksen Anthony Joshua geeft datum voor zijn afscheid

Wereldkampioen boksen Anthony Joshua geeft datum voor zijn afscheid

Wereldkampioen boksen Anthony Joshua geeft datum voor zijn afscheid

Anthony Joshua, heeft bekendgemaakt dat zijn carrière als professionele bokser binnenkort ten einde loopt. De 31-jarige wereldkampioen zwaargewicht zegt nog maar een aantal jaren te willen boksen op hoog niveau.

Ook liet Joshua doorschemeren dat hij nog maximaal “vijf jaar over” heeft voordat hij met pensioen gaat. ,,Dit is niet het begin van mijn carrière. Ik nader het einde van mijn carrière”, vertelde Joshua aan Sky Sports News.

,,Ik ben niet iemand die in het moment leeft en denkt dat alles net zo blijft als nu. Ik ben altijd vooruit aan het plannen, dus ik kom aan het einde van mijn carrière. “

Einde nadert

Sinds hij in 2013 zijn profdebuut maakte, is Joshua tweevoudig kampioen geworden en heeft hij zijn WBA-, IBF- en WBO-titels herwonnen. Dit jaar staat de Brit gepland om twee keer tegen zijn landgenoot Tyson Fury te boksen.

,,Nog vijf jaar en dat is eigenlijk een Olympische cyclus. Ik heb een Olympische cyclus en nog een klein beetje over, dus als je ziet dat de volgende Olympische Spelen plaatsvinden, kom ik aan het einde van mijn carrière en komt de volgende generatie door”, aldus Joshua.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

Gane vecht zich langs Rozenstruik in saaie UFC-headliner (video)

Ciryl Gane versloeg Jairzinho Rozenstruik vandaag, via unanieme beslissing in het zwaargewicht main event van ...

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page