Home / Nieuws / Boks Nieuws / WBC ‘verplicht’ Tyson Fury en Deontay Wilder om te vechten

WBC ‘verplicht’ Tyson Fury en Deontay Wilder om te vechten

Deontay Wilder vs. Tyson Fury onderhandelingen gestart

De World Boxing Council (WBC) heeft officieel Tyson Fury en Deontay Wilder verplicht om te vechten in een rematch. Er is een split in de opbrengsten van 60/40 in het voordeel van de ‘The Bronze Bomber’.

Mocht het management van de twee vechters het op de een of andere manier niet eens worden, bijvoorbeeld over de gage voor de vechters, bestaat er de mogelijkheid voor een ‘purse bid’.

Promotors kunnen dan zelf geld inleggen om zo de wedstrijd alsnog door te laten gaan. Het zou dan niet ondenkbaar zijn dat Matchroom Bokspromotor Eddie Hearn het hoogste bod plaats zodat hij de uitzendrechten krijgt voor DAZN. Bij voorkeur niet dezelfde maand dat Anthony Joshua moet vechten.

De 60/40 verdeling is een goede deal voor Wilder, aangezien hij het leeuwendeel van het geld opstrijkt voor de rematch tegen de 30-jarige voormalige zwaargewicht kampioen bij  IBF/IBO/WBA/WBO . Mocht Fury het er niet mee eens zijn, bestaat de mogelijkheid dat hij de onderhandelingen verlaat om zodoende er een evenredig deel uit halen.

Wilder meer waard dan Fury

Dit is wat WBC aangaf in een persbericht afgelopen woensdag:

WBC heeft de 70-30 verdeling gewijzigd en heeft een 60-40 verdeling bevestigd in het voordeel van de kampioen Wilder gezien de marktwaarde van Fury.”

Volgens Eddie Hearn zou Fury bij een verdeling van 60-40 beter kunnen vechten tegen Anthony Joshua, maar volgende promotor van Fury wil hij alleen voor 50.50 vechten tegen Joshua.

50/50

Fury kan echter weigeren om tegen Wilder te vechten als hij bijvoorbeeld het wil opnemen tegen Joshua. Fury is niet gebonden aan WBC en heeft ook geen titels die van hem afgepakt kunnen worden door WBC.

Als een promotor als Eddie Hearn vindt dat Joshua meer waard is dan welke tegenstander ook, dan wordt het moeilijk om populaire zwaargewichten als Fury of Wilder te strikken voor deze partij. Gelet op het feit dat Wilder en Fury beiden 50/50 willen bij een gevecht tegen Joshua, zal Hearn er alles aan moeten doen om beide partijen tevreden te stellen.

Bekijk ook

Top Karateka Sammy-Lee Muller opgenomen in de CBME Budo Hall of Fame

Sammy-Lee Muller, Kyokushin Karateka werd deze week aangenaam verrast met zijn opname in de CBME’s ...

Hoodfights in Nederland: ‘We willen gewoon knokken’

Het fenomeen HoodFights is voor ingewijden geen geheim. Het houden van gevechten zonder dat deze ...

150 sportscholen gaan zaterdag open: ‘Pikken het niet langer’

Ruim 150 sportschoolhouders willen zaterdag sportlessen gaan aanbieden. Met de protestactie hoopt de branche het ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page