Vierde editie Eindhoven Box Cup Nieuws
Nieuws

Vierde editie Eindhoven Box Cup

De internationale bokstop kwam in het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober 2019 weer in actie in het Van Der Valk Hotel Eindhoven tijdens de vierde editie van de Eindhoven Box Cup. Met meer dan 200 boksers en 27 verschillende nationaliteiten is dit het grootste Olympische boksevenement van Nederland

Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven waaronder de complete Nederlandse A-selectie. Het niveau van de Eindhoven Box Cup blijft ieder jaar stijgen met absolute wereldtoppers. Dit jaar stonden onder andere bokstalenten Sven Cuppen en Gradus Kraus in het voorprogramma op de finaledag van Eindhoven Box Cup.

Nederland sterk vertegenwoordigd

Tijdens de finale op zondag hadden onder andere de Nederlandse boksers Chelsey Heijnen en Stanley Koemans een beste uitdaging aan hun partijen. Ook Rick de Nooijer, Enrico Lacruz, Artjom Kasparian en Donovan Vroom moesten flink aan de bak in 3 rondes van 3 minuten. De Nederlandse boksers lieten zich van hun beste kant zien in Eindhoven.

Goud

Chelsey Heijnen (Female Elite - 64kg) won een dag eerder overtuigend van haar Tsjechische tegenstander in de halve finale die door de scheidsrechter voortijdig werd gestopt. In de finale vocht Heijnen tegen de Italiaanse Valentina Bustamante en won met 4-1.

De Zelhemse bokser Stanley Koemans (Male Elite - 91+kg) kwam in de finale uit tegen de Ierse bokser Thomas Carty. Ook Koemans won na een knallende partij met 4-1 en nam het felbegeerde goud mee naar huis.

Artjom Kasparian (Team NL - Male Elite - 81kg - Group A) vocht in de halve finale een mooie partij tegen de Fransman Bamba. Kasparian liet hem alle hoeken van de ring zien en won overtuigend. In de finale op zondag zou hij tegen de Engelsman George Crotty vechten. Echter bleek deze geblesseerd en ging het goud automatisch naar Kasparian.

Zilver

Rick de Nooijer (Male Elite - 81kg - Group B) won in de halve finale van de Nederlander Dejan Bolt. In de finale bokste hij tegen de Engelsman Carnell Brown en de partij werd wegens een blessure bij De Nooijer voortijdig door de scheidsrechter gestopt. De Engelsman ging er met het goud vandoor.

WK-ganger Enrico Lacruz (Team NL- Male Elite - 63kg - Group A) won in de halve finale van de Duitser Mert Caliskan en moest het in de finale opnemen tegen de Thai Atichai Phoemsap, de Olympisch- Wereld- en Aziatisch kampioen. De Thaise kampioen bleek een maatje te groot voor Lacruz en pakte door split-decision de winst. Lacruz mocht na deze mooie partij met een zilveren plak naar huis.

Donovan Vroom (Male Elite - 91kg) won in de halve finale van de Engelsman Kallum Radley en vocht in de finale tegen de Belg Victor Schelstraete. Ook na deze spannende partij was het goud voor de Belg.

Eindhoven Box Cup

De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, EUBC en AIBA. De EBC is het enige AIBA toernooi dat in ons land wordt georganiseerd.