Boksen: 19-jarige Chelsey Heijnen bereikt finale in Bulgarije - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: 19-jarige Chelsey Heijnen bereikt finale in Bulgarije

Boksen: 19-jarige Chelsey Heijnen bereikt finale in Bulgarije

Foto: EUBC

Boksers uit 37 landen doen mee aan het Strandja Memorial Tournament in Sofia, Bulgarije. In totaal vechten 103 vrouwen en 193 heren voor de medailles.

Nederlandse EUBC Europese Jeugdkampioen Chelsey Heijnen is slechts 19 jaar en het toernooi is haar laatste competitie voor de EUBC Europese U2-bokskampioenschappen.

De Nederlandse tiener, die anderhalf jaar geleden haar Europese titel in de Bulgaarse hoofdstad opeiste, stapte de ring in tegen de Irina Avtina uit Rusland in een poging de winst te pakken.

Winst

De Russische bokser is sinds 2013 aanwezig op de internationale evenementen en had meer ervaring dan Heijnen. Ondanks het niveau van Avtina was het uithoudingsvermogen van de Nederlandse de nekslag voor de Russiche.

Heijnen laatste tegenstander in de finale is Baku 2015 European Games zilveren medaillewinnaar, Valentina Alberti die goed presteerde tegen Pwilao Basumatary uit India.

Bekijk ook

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.