Home / Nieuws / Boks Nieuws / Van vals spel vrijgesproken bokser krijgt titelgevecht

Van vals spel vrijgesproken bokser krijgt titelgevecht

Shavkatdzhon Rakhimov is vrijgegeven om een titelgevecht aan te gaan, dit na een onderzoek naar wangedrag welke maanden in beslag nam.

Een onderzoek van vier maanden naar de 8e ronde knock-out van Rakhimov op Azinga Fuzile leverde geen enkel bewijs op van wangedrag, zoals officieel bepaald door de International Boxing Federation (IBF). Een aantal problemen kwamen naar voren uit hun 130-pond titel eliminator afgelopen september in Oost-Londen, Zuid-Afrika.

Het team van Fuzile betoogde illegaal gebruik van een opwekkende middelen door de hoek van Rakhimov tussen de rondes in. Rakhimov werd zwaar overtroffen door de lokale favoriet, Fuzile (14-1, 8KO’s) in hun titel eliminator voordat hij moed verzamelde om twee knockdowns te scoren en uiteindelijk een onderbreking in de 8e ronde.

Vals spel

Kort na de wedstrijd nam het team van Fuzile onmiddellijk maatregelen om tegen de wedstrijd te protesteren, op basis van videobewijs waaruit bleek dat de assistent-trainer van Rakhimov iets toediende wat leek op een opwekkend middel of een vergelijkbaar product onder de neusgaten van Rakhimov.

Een schoonmaker vond in de kleedkamer van Rakhimov na het gevecht flessen welke Ringer Acetate Solution (Fresenius), Cytoflavin en Phosphocreatine bevatte, de laatste twee staan op de lijst van verboden stoffen van de World Anti-Doping Agency (WADA). Echter valt niet te bewijzen dat Rakhimov hier van gebruikt heeft gemaakt.

Geen bewijs

Rakhimov werd door TKO in ronde 8 tot winnaar uitgeroepen, deze beslissing blijft nu gehandhaafd en zal Rakhimov tegen Joseph Diaz boksen, deze won de IBF Jr. Lightweight-titel op 30 januari 2020 en is verplicht om een ​​verplichte verdediging van de titel tegen Rakhimov te maken op of voor 30 juli 2020.

Bekijk ook

Titelstrijd tussen Tyson Fury en Anthony Joshua eind 2020

Na de opmerkelijke overwinning van Fury op Deontay Wilder

Nederlander Hubert Geven alsnog in blote vuist boksfinale

Geven die eerder gepland stond om de finale te vechten

🎥 | BOKSKONING: Tyson Fury groots onthaald in Engeland

Tyson Fury keerde dinsdag