Usyk open voor boksclash met Canelo Alvarez (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Usyk open voor boksclash met Canelo Alvarez (video)

Usyk open voor boksclash met Canelo Alvarez (video)

Oleksandr Usyk is klaar voor een gevecht tegen bokskoning Canelo Alvarez. Ook al is de Oekraïner inmiddels opgeklommen tot zwaargewicht, wil hij afvallen om de Mexicaan onder ogen te zien.

Ondanks dat hij de eerste onbetwiste super middengewicht kampioen aller tijden is geworden, wil Canelo zijn naam opnieuw in de geschiedenisboeken etsen. Usyk wil hem daar best een handje bij helpen, maar niet om te winnen, dat zie de Oekraïner voor zichzelf.

,,Ja, ik kan tegen Canelo vechten op cruiserweight", zei Usyk tijdens een interview met BoxingInsider.com gisteren. ,,Het enige is dat ik mijn titels op zwaargewicht wil houden. Ik ga naar cruiserweight, vecht met hem en ga dan terug naar zwaargewicht. Ik wil bij het zwaargewicht blijven."

Voor een keertje

Het idee om de strijd aan te gaan met wie velen beschouwen als de beste bokser ter wereld, is iets waarvan Usyk graag toegeeft dat hij er nooit veel over heeft nagedacht. Voor het overgrote deel van hun carrière hebben ze mijlenver van elkaar campagne gevoerd op het gebied van gewichtsklassen.

Nadat hij eerder de cruiserweight divisie had veroverd, onthult Usyk dat hij ondubbelzinnig zijn carrière in de zwaargewicht divisie wil voortzetten. Desalniettemin, als een wedstrijd tegen Canelo kan worden gemaakt, zou de Oekraïense ster bereid zijn zijn veel kleinere rivaal te bevechten, maar slechts voor één wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws