Chinese boksreus beland in het ziekenhuis na slopende partij (video)
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Chinese boksreus beland in het ziekenhuis na slopende partij (video)

Chinese boksreus beland in het ziekenhuis na slopende partij (video)

bokser-zhilei-zhang-beland-in-het-ziekenhuis-na-slopende-partij

Zhilei Zhang was niet in staat om te winnen in de grootste fase van zijn professionele carrière tot nu toe. De strijd tegen Jerry Forrest zaterdag eindigde in een teleurstellend gelijkspel.

Het gevecht tussen Zhang en Forrest vond plaats in het voorprogramma van Canelo Alvarez tegen de Turks Avni Yildirim. Bokskoning Canelo liep weg met de verwachte winst maar voor Zhang eindigt zijn optreden achteraf in een nachtmerrie.

Nierfalen

,,In de kleedkamer merkten we een aantal symptomen op en namen Zhang mee naar het ziekenhuis waar hij een paar nachten zal doorbrengen. Het goede nieuws is dat al zijn neurologische scans goed zijn. Hij lijdt echter aan bloedarmoede, hoge enzymspiegels en laag nierfalen, mogelijk veroorzaakt door ernstige uitdroging”, zegt Terry Lane de co-manager van Zhang.

Een puntenaftrek voor buitensporig vasthouden in de negende ronde bleek de uitgeputte Zhang duur te staan te komen. Waarbij de overtreding het verschil bleek te zijn tussen een nipte puntenwinst voor Zhang en het uiteindelijke gelijkspel.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page