Topbokser zwaar gestraft voor 'bijtincident' in wedstrijd Nieuws
Nieuws

Topbokser zwaar gestraft voor 'bijtincident' in wedstrijd

Topbokser zwaar gestraft voor 'bijtincident' in wedstrijd

Bijten en boksen gaan niet samen, de New York commissie, NYSAC straft topbokser Ivan Redkach voor het bijten van Danny Garcia.

De beslissing van Ivan Redkach om een ​​hap uit Danny Garcia te nemen is hem duur komen te staan. Het geld dat Redkach verdiende met de wedstrijd is in beslag genomen. In het Showtime Boxing-hoofdevenement van vorige week zette Redkach een bijzonder zielige vertoning neer tegen voormalig WBC-kampioen Danny Garcia, die hem grondig overtrof op weg naar een unanieme beslissingswinst.

Het enige wenkbrauwverhogende moment in de loop van 36 minuten was het bijten van Garcia op zijn schouder. De scheidsrechter zag dit niet en daarom werd er geen puntenaftrek of diskwalificatie verleend. Omdat het niet te ontkennen is dat de beet heeft plaatsgevonden, heeft de NYSAC ervoor gekozen om extra hard op te treden tegen Redkach voor zijn acties.

Flink bloeden

Redkach kreeg de maximale boete van $ 10.000 voor het verrichten van gevaarlijk, wanordelijk en onsportief gedrag. De licentie van Redkach als professionele bokser is voor een jaar geschorst. Het verdiende geld door Redkach uit de wedstrijd wordt verbeurd en aan de Commissie betaald.

Het is duidelijk dat de schorsing niet slechts een jaar is, het is minimaal een jaar en eigenlijk een onbeperkt verbod. Het is onbekend wat de verdiensten van Redkach waren voor dit gevecht, maar het waren bijna zeker zes cijfers. Vermoedelijk gaat Redkach in beroep tegen de opgelegde sancties.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws