Persbericht: boksbond niet eens met WFL Boxing Influencers Nieuws
Nieuws

Persbericht: boksbond niet eens met WFL Boxing Influencers

Persbericht: boksbond niet eens met WFL Boxing Influencers
Persbericht: boksbond niet eens met WFL Boxing Influencers

De Nederlandse Boksbond is niet blij met het WFL Boxing Influencers event wat hedenavond 15 februari plaatsvond, waar bekende vloggers elkaar te lijf gingen in een boks battle met elkaar. Men deed dan ook een persbericht uit gaan welke de mening van de bond weergeeft over event.

Het pers bericht luidt:

MEDEWERKING NEDERLANDSE BOKSBOND VEREIST BIJ ORGANISATIE BOKSWEDSTRIJDEN

Voor de organisatie van amateur bokswedstrijden is de medewerking van de Nederlandse Boksbond vereist. De Boksbond is de enige Sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF die amateur-boksevenementen kan regelen. Dit geldt ook voor business-boksevenementen. De bepaling is ingegeven door veiligheidseisen.

Dodelijke slachtoffers

De Boksbond heeft een protocol opgesteld voor business-boksevenementen, waaraan de organisatie dient te voldoen. Dit protocol is met name gericht op de veiligheid van de deelnemers. De ervaringen in het buitenland benadrukken het belang van strenge veiligheidseisen. Recent zijn in andere landen dodelijke slachtoffers gevallen bij soortgelijke evenementen.
.
De Boksbond stelt daarom ook alles in het werk om tot een landelijk vergunningenstelsel voor business-boksevenementen te komen. Het komt in de praktijk nog steeds voor dat een gemeente een evenementenvergunning afgeeft voor een business-boksevenement zonder dat de Boksbond betrokken is bij de organisatie daarvan. Dergelijke evenementen vinden dan plaats onder eigen regels van de organisatoren (en van de betreffende gemeente) en de Boksbond kan hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden.

Afwijzing

Dit laatste geldt voor het boksevenement ‘Boxing Influencers’ dat vanavond door de World Fighting League (WFL) in Almere wordt georganiseerd. De Boksbond heeft ondersteuning aangeboden aan de WFL, maar deze organisatie heeft contact en samenwerking afgewezen. Dat betekent dat de Boksbond zich distantieert van het ‘wilde’ evenement.

Ook de ProfBoksbond Nederland’ distantieert zich van het boksgedeelte van het evenement ‘Boxing Influencers’. De organisatie acht het ongewenst dat een Engelse proforganisatie in Nederland zelfstandig een ‘wilde’ bokswedstrijd mag organiseren.

Overleg

De Nederlandse Boksbond doet een oproep aan alle organisaties in Nederland die gemachtigd zijn vergunningen voor boksevenementen af te geven, om dit uitsluitend na overleg met de Boksbond te doen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws