Pech voor Anthony Joshua! 'Boksbond passeert oud-kampioen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Pech voor Anthony Joshua! 'Boksbond passeert oud-kampioen'

Pech voor Anthony Joshua! 'Boksbond passeert oud-kampioen'

Anthony Joshua verloor afgelopen weekend op schokkende wijze van Oleksandr Usyk. Met het verlies verspeelt de Brit gelijk zijn kans als verplichte tegenstander voor de winnaar van het Tyson Fury tegen Deontay Wilder gevecht welke 9 oktober plaatsvindt.

Dillian Whyte kan nu verplicht worden gesteld voor de winnaar van de trilogie van Fury en Wilder. Joshua verspeelde zijn kans om de divisie te verenigen tegen Fury nadat hij zijn WBA-, IBF- en WBO-titels heeft verloren aan Usyk.

Boks promotor Eddie Hearn gelooft dat de WBC, waar Fury kampioen is, van de gelegenheid gebruik zal maken om Whyte officieel te machtigen voor Fury's titel. ,,Zolang Whyte op 30 oktober Otto Wallin, 30, weet te verslaan, zal hij eerste in de rij zijn ​​om Fury of Wilder uit te dagen", zegt Hearn.

Ideale wereld

Hearn zei ook: ,,Het is echt een interessante situatie. Er kan van alles gebeuren. In een ideale wereld verslaat Fury zijn rivaal Wilder, en wordt dan tegenover Whyte gezet. Whyte verslaat Fury, en Joshua verslaat Usyk, en dan hebben we Whyte tegen Joshua voor de titel volgende zomer."

Joshua heeft vrijwel direct na zijn wedstrijd tegen Usyk de herkansing clausule laten activeren. Deze was toegevoegd aan het contract om de verliezer opnieuw een kans te geven de strijd aan te gaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws