Oud-Kampioen Barry Groenteman vormt Joods Olympisch boksteam Nieuws
Nieuws

Oud-Kampioen Barry Groenteman vormt Joods Olympisch boksteam

Oud-Kampioen Barry Groenteman vormt Joods Olympisch boksteam

De Nederlandse bokser en oud-kampioen Barry Groenteman zal een boksteam vormen dat Nederland zal vertegenwoordigen op de vierjaarlijkse Maccabi Spelen in Israël.

De Maccabi Spelen zijn de Joodse equivalent van de Olympische Spelen, van over de hele wereld komen sporters bij elkaar uit verschillende disciplines. Nu zal voor Nederland dan ook een Joods bokste gaan deelnemen onder leiding van Groenteman. Tijdens de Joodse spelen in 2017 dezen maar liefst 10.000 sporters mee.

Maxime van Gelder van Maccabi Nederland tegen de Volkskrant: “Dat Groenteman nu het initiatief krijgt om Nederland weer te vertegenwoordigen, juichen we ontzettend toe. Te weinig mensen weten dat boksen van oorsprong een Joodse sport is, het is waardevol die geschiedenis te belichten. Groenteman vertegenwoordigt een bijzonder verhaal.”

Ook voor de jeugd

Er wordt al hard getraind door enkele geselecteerde deelnemers, deze vinden op de dinsdagavonden plaats onder leiding van Groenteman. Ook is men van plan een aantal jeugdteams te gaan vormen voor de leeftijden van 12 tot 18 jaar. Sinds kort krijgt een groepje leerlingen van Maccabi Nederland op dinsdagavonden training van Groenteman.

ZIE OOK >> Barry Groenteman brengt het Joodse boksen terug

Plan is om volgend jaar ook wekelijks jeugdteams (van 12 tot 18 jaar) te gaan trainen. Over twee jaar zijn de eerstvolgende Maccabi Spelen in ­Israël. Tijd genoeg dus om een top team samen te stellen. In plaats van het Nederlandse Maccabiteam, gaat het officieel het Ben Bril-team heten, ter nagedachtenis aan de Joodse bokser Ben Bril (1912–2003).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws