Home / Nieuws / Boks Nieuws / Open Zuid Nederlands kampioenschap boksen groot succes

Open Zuid Nederlands kampioenschap boksen groot succes

Open Zuid Nederlands kampioenschap boksen groot succes

De finales van het Open Zuid Nederlands kampioenschap boksen in Eindhoven afgelopen weekend waren een groot succes.

Een groot aantal bokstalenten deden mee aan het kampioenschap. In de klasse jeugd tot 63kg won Cas de Korte met 2-1 van de Belgische knokker Jaefer. Vughtenaar Zahar Khudoyan won bij de jeugd tot 69kg in een mooie strijd tegen Rotterdammer David Hadzantoniou.

De jeugdige dames Uitterechout (Kalken, Belgie) en en Acikel (Keulen, Duitsland) knokten alsof hun leven er van af hing in de Dames jeugd -51kg klasse. De Belgische had de langste adem en wint de partij met 3-0. Het jeugd programma werd afgesloten met een pracht partij in het halfzwaargewicht tussen de Belg Mokhmad Murdalov en de Duitser Daniel Krasnikov. De Belg won de partij met technisch en verzorgt boksen.

Top boksen

De heren 63kg A klasse finale tussen Farshid Bos (Frisia) en de rechtsvoor staande Belg Mehdaoui was een mooie technische partij, waar Bos met de winst naar huis ging. De poule 69kg C was een finale tussen de Friessche Roemeling en Rotterdammer Semedo. Na een enerverende partij waarin beide boksers uitstekend boksen mag de Fries zich Open Zuid Nederlands Kampioen 2020 noemen.

De technisch begaafde Japanner Toshiro kwam niet uit de verf tegen de drie rondes lang aanvallende Aron Jeucken in de finale tot 57kg, Jeucken pakte de winst dan ook op punten. De mooiste partij van de avond werd gebokst tussen de Roosendaalse Wesley Voermans en de Belg Gundogdu. Beide boksers moeten een keer acht tellen wegslikken in een waar slagveld. Gundogdu trok uiteindelijk de partij unaniem naar zich toe.

Tekst en fotos’: Jeremie Besson

Bekijk ook

TANDLOOS: Bokser verliest voortanden maar wint alsnog wedstrijd

Foto: Mikey Williams/Top Rank Bokser Josue Vargas had op veel manieren een moeilijke dinsdag. Niet ...

Facebook account GLORY Managing Director Sports doelwit hackers

Het blijkt dat het Facebook account van Cor Hemmers Managing Director Sports bij GLORY Kickboxing ...

GERUCHT: Cor Hemmers weg bij GLORY Kickboxing?

De geruchtenmolen draait volop omtrent de grootste kickboks organisatie ter wereld, GLORY. Er wordt beweerd ...