Japanner Naoya Inoue winnaar Muhammad Ali Boks Trophy Nieuws
Nieuws

Japanner Naoya Inoue winnaar Muhammad Ali Boks Trophy

Japanner Naoya Inoue winnaar Muhammad Ali Boks Trophy
Japanner Naoya Inoue winnaar Muhammad Ali Boks Trophy

Naoya Inoue domineerde of overweldigde niet, maar hij won donderdag van Nonito Donaire na een ware veldslag in de ring.

Inoue (19-0, 16 KO) won het gevecht op scores van 114-113, 116-111. De overwinning verenigt de IBF en WBA bantamgewicht titels, en geeft ook Inoue de World Boxing Super Series toernooikroon en de Muhammad Ali Trophy.

Inoue keek duidelijk sneller tijdens het gevecht, maar Donaire (40-6, 26 KO) was gevaarlijk, en niet alleen door zijn geroemde linkse hoek. De 36-jarige Filipijn toonde geen enkele angst voor Inoue vanaf de openingsbel.

Kritiek

Inoue krijgt misschien enige kritiek omdat hij Donaire niet heeft weggeblazen zoals velen hadden verwacht. "Donaire is een zeer, zeer sterke tegenstander," zei Inoue na het gevecht. “Ik had dubbel zicht vanaf de tweede ronde. Maar ik ben erg trots op mezelf en ik geloof dat ik een mooie toekomst heb. "

Het zal interessant zijn om te zien wat de toekomst biedt voor Inoue. Eerder vandaag behield WBC-titelhouder Nordine Oubaali zijn titel met een beslissingsoverwinning op de broer van Naoya, Takuma, en dat kon een groot gevecht in Japan betekenen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws