? | MATCHFIXING: Prof boksers verdacht van valsspelen Nieuws
Nieuws

? | MATCHFIXING: Prof boksers verdacht van valsspelen

? | MATCHFIXING: Prof boksers verdacht van valsspelen

Profboksers David Allen en Dorian Darch zijn onderdeel van een onderzoek naar matchfixing.

De Engelse pers meldt dat een onderzoek wordt uitgevoerd door de Engelse Gambling Commission, er zou fraude gepleegd zijn door Allen en Darch in hun bokswedstrijd van 8 februari waar Allen won van Darch. De wedstrijd trok de aandacht door het gokgedrag een aangeboden weddenschappen door een sport weddenschap website.

De zaak werd voor het eerst gemeld door The Sun in het Verenigd Koninkrijk, wiens rapport verwijst naar de weddenschapsservice SkyBet als zijnde een significante toename van de gok activiteit welke plaats vond rondom de specifieke bokswedstrijd. Precies zoals voorspelt bleek Allen te hebben gewonnen.

Opvallend gok gedrag

Volgens SkyBet waren de kansen om te winnen voor Allen in de 3e ronde op 3/2 of +150 (zet $ 100 in om $ 150 te winnen), een prop die werd ingezet vanaf de openingskansen van 11/2 (inzet $ 100) om $ 550 te winnen). Dezelfde site had Allen op 7/2 (+350) om te winnen in ronde twee en 5/2 (+250) om te winnen in de openingsronde.

"Onze intelligentie-eenheid voor sportweddenschappen werkt met alle belangrijke sportbestuursorganen en neemt alle beschuldigingen van matchfixing zeer serieus," zegt Steph Barr, communicatiemanager bij Gambling Commission. Volgens bokskokspecialist Jim Karas hebben verschillende sportbooks nog geen weddenschappen op Allen uitgekeerd, gezien het huidige lopende onderzoek.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws