Kickboksicoon Buakaw: ' Na 240 gevechten Bareknuckle boksen logische stap'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Kickboksicoon Buakaw: ‘ Na 240 gevechten Bareknuckle boksen logische stap’

Kickboksicoon Buakaw: ‘ Na 240 gevechten Bareknuckle boksen logische stap’

Kickboksicoon Buakaw: ' Na 240 gevechten Bareknuckle boksen logische stap'

Voor Buakaw Banchamek is er misschien geen woord dat perfect beschrijft wat MuayThai en kickboksen voor hem betekent. Toch besloot de topvechter naar het blote vuist boksen over te stappen en maakt in september zijn BKFC debuut.

Voor degenen die niet bekend zijn met de Thai, zijn record spreekt voor zich. Het strekt zich uit over meer dan twee decennia en is zo uitgebreid dat geen enkele database het in zijn geheel kan verklaren. Het meest uitgebreide record dat er is, heeft hem genoteerd 240 gevechten met 24 verliezen in het MuayThai enkickboksen een waanzinnige hoeveelheid gevechten.

,,Dit is de perfecte timing voor mij om mijn boks- en vechtvaardigheden uit te breiden na meer dan 30 jaar ervaring in MuayThai en kickboksen”, zegt Buakaw. ,,Bovendien is BKFC een wereldwijde standaard, wat goed is voor vechters om de kans te grijpen. Ik denk dat als je op dit platform wint, het een bewijs zal zijn van je eigen vaardigheid van wereldklasse.”

Wereldkampioen

Buakaw is tweevoudig Omnoi Stadium-kampioen, tweevoudig K1 World MAX-kampioen, eenmalig Lumpinee Stadium Toyota Marathon-kampioen, tweevoudig Thai Fight-toernooi kampioen, Kunlun Fight-wereldkampioen en Shoot Boxing S-Cup-wereldkampioen. Hij heeft 4,6 miljoen likes op Facebook en 1 miljoen volgers op Instagram (lees verder onder video).

,,Ik wil de BKFC-wereldkampioen worden, mijn mensen trots op me maken en Thaise vechtsporten helpen promoten bij het wereldpubliek”, aldus Buakaw. BKFC Thailand 3 vindt plaats op 3 september in het Rajadamnern Stadium in Bangkok waar Buakaw tegen tegen Erkan Varol zal vechten. De wedstrijd wordt gestreamd op Bare Knuckle TV.

Bekijk ook

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut

Vechter houdt titel met wilde knock-out! Sublieme Uppercut (video)

Deze zette een lowkick in maar werd vrijwel afgestraft door Prikaza.

Glory neemt maatregelen! 'Gedragsregels voor fans en vechters'

Glory Collision 4 maatregelen! ‘Gedragsregels voor fans en vechters’

Voor Glory Collision 4 welke deze zaterdag plaatsvindt in het Gelredome Arnhem

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page