Home / Nieuws / Boks Nieuws / Katie Taylor boekt meesterlijke overwinning op Miriam Gutierrez

Katie Taylor boekt meesterlijke overwinning op Miriam Gutierrez

Screenshot Sky sports Live

De Ierse Katie Taylor wist met verve de de Spaanse Miriam Gutierrez te verslaan gisteravond in The SSE Arena, Wembley. Taylor blijft hiermee de ongeslagen kampioen.

Het was Taylor die vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe trok. De Spaanse had geen schijn van kans tegen de Ierse die maar weer eens liet zien waarom zij de onbetwiste wereldkampioen is. Gutierrez had geen wapens genoeg in haar arsenaal om Taylor te weerstaan.

Taylor die bekend staat om haar agressieve stijl van boksen deed Gutierrez flink wankelen na een heftige combinatie van stoten. Dit bleef gedurende de gehele wedstrijd de Spaanse achtervolgen. De Ierse sloopkogel bleef op Gutierrez afkomen als een ware wervelstorm.

Geef niet op

Toch wist Gutierrez zich staande te houden tot de laatste ronde. Echter had niemand geklaagd als de wedstrijd al eerder gestopt zou zijn. Taylor die haar WBC, WBA, IBF en WBO lichtgewicht titels niet los wilde laten liet een staaltje van top boksen zien.

Het kwam aan op de jury die de wedstrijd scoorde op 100-89, 100-90 en 99-91 in het voordeel van de Ierse Taylor. Voor Taylor was dit weer een bewijs dat zij tot de absolute top van het boksen behoort. Taylor lijkt met de overwinning ook de smet van de matches tegen Delfine Persoon van zich afgeworpen te hebben.

Bekijk ook

Vrouwelijke ‘HULK’ belooft tegenstander compleet te slopen

Gabi Garcia (links) Kyla Harrison (rechts) Gabi Garcia, de Braziliaanse reuzin ook bekend als de ...

BRUTE RUS: ‘Ik maak een snel einde aan Alistair Overeem’

Alexander Volkov zegt niet te verwachten dat zijn gevecht met Alistair Overeem 6 februari niet lang zal duren. Sterker nog de Rus zegt geen vijf rondes nodig te hebben om de Nederlander te verslaan.

Kans op doodstraf voor moordende MMA-vechter groot

Cedric Marks staat terecht voor de moord op zijn ex-vriendin en haar vriend. Marks vermoorde ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page