Wereldkampioen boksen voor onbepaalde tijd geschorst Boks Nieuws
Boks Nieuws

Wereldkampioen boksen voor onbepaalde tijd geschorst

Wereldkampioen boksen voor onbepaalde tijd geschorst

Het volgende gevecht voor Julio César Chávez Jr. blijft beperkt tot een rechtszaal. Hij werd voor onbepaalde tijd geschorst.

Chávez Jr voert een voortdurende juridische strijd met de Nevada State Athletic Commission (NSAC). Deze stelt de bokskampioen niet in staat zijn bokscarrière voort te zetten. Totdat hij in staat is om lopende zaken op te lossen.

Lange tijd aan de zijlijn

Zowel de NSAC als de Arizona Boxing and Mixed Martial Arts (MMA) Commissie hebben Chavez Jr. op vrijdag voor onbepaalde tijd geschorst. Dit als gevolg van een drugstest incident dat uiteindelijk de twee bestuursorganen met elkaar verbond.

De schorsing kwam naar boven vanwege de laatste ronde van beroepen in een lopende rechtszaak met de NSAC. Een uitspraak van 12 mei in de District Court van Clark County, Nevada.

Dopingtest

Deze oordeelde in het voordeel van de NSAC met de bevoegdheid om Chavez Jr. te schorsen. Dit wegens weigering zich te onderwerpen aan een door de commissie bevolen willekeurige dopingtest afgelopen oktober.

Julio César Chávez Carrasco, beter bekend als Julio César Chávez Jr., is een Mexicaanse professionele bokser die van 2011 tot 2012 de WBC-titel voor middengewicht in bezit had. Hij is de zoon van de gepensioneerde bokslegende Julio César Chávez en de oudere broer van Omar Chávez.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws