Nederlandse topvechter in bloederige blote vuist boksfinale Nieuws
Nieuws

Nederlandse topvechter in bloederige blote vuist boksfinale

Nederlandse topvechter in bloederige blote vuist boksfinale
Nederlandse topvechter in bloederige blote vuist boksfinale

De Nederlandse blote vuist bokser Hubert Geven kan geschiedenis gaan schrijven tijdens een van de meest brute vechtsport toernooien ooit.

Geven verdiende recentelijk een felbegeerde finale plek in het BKB toernooi welke gehouden gaat worden op 25 januari 2010 in de Indigo O2 Arena, Londen. Om zover te komen moest Geven in de halve finale om Mark Rawes heen die hij versloeg via technische knock-out.

De weg naar de halve finale leek even geblokkeerd toen bleek dat de tegenstander van Geven de uit Engeland stammende Bachir Fakhouri, tot tweemaal toe zijn versie gewicht om te vechten niet haalde. Dit escaleerde in een backstage incident welke werd gesust. Besloten werd Geven alsnog naar de halve finale te zenden.

In de geschiedenis boeken

In de finale treft Geven de Engelsman Dean 'Smudger' Smith, een gedegen Bare Knuckle vechter. Het blote vuist boksen of zoals bekend het Bare Knuckle Boxing is een van de meest extreme vecht sporten naast het Birmeese Lethwei, waar naast het vechten zonder handbescherming ook nog eens kopstoten zijn toegestaan.

ZIE OOK >> Hubert Geven wint loodzware halve finale

In Nederland is blote vuist boksen nog niet toegestaan waardoor vechters als Geven hun toevlucht zoeken in het buitenland waaronder Engeland, maar ook Amerika kent inmiddels meerdere Bare Knuckle organisaties waar bekende vechters in de ring staan. Als Geven succesvol is in Januari schrijft hij geschiedenis als de eerste blote vuist bokser die een dergelijk toernooi wint.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws