Home / Nieuws / Boks Nieuws / Hubert Geven eerste Nederlander in 8-man blote vuist toernooi

Hubert Geven eerste Nederlander in 8-man blote vuist toernooi

Hubert Geven eerste Nederlander in blote vuist 8-man toernooi

Hij is de eerste Nederlandse vechter die officieel verbonden is aan de blote vuist organisatie BKB uit Engeland, Hubert Geven.

Eerder deze week word bekend dat Geven deel gaat nemen aan een 8-man toernooi door de organisatie aangemerkt als PrizeFighter 2′. Geven, die 13-3 is in mixed martial arts, is ongeslagen in zijn laatste vijf wedstrijden.

De entree van Geven in het toernooi zal dienen als zijn BKB-debuut. Verdere deelnemers naast Geven zijn twee blote vuist boks-veteranen, ‘Smudger’ Smith en Paul Stredder.

Meteen naam maken

Smith vocht in het eerste ‘PrizeFighter’ toernooi, waar hij uiteindelijk werd uitgeschakeld in de halve finale. Voor Stredder, hoewel hij BKB-ervaring heeft, zal dit zijn eerste poging zijn om het populaire toernooi voor zijn fans te winnen.

ZIE OOK>> Hubert Geven eerste Nederlander bij Bare Knuckle organisatie in Engeland

Wat Geven betreft hij vertelde onze redactie niets aan het toeval over te laten en voor de winst te gaan. Mocht Geven het toernooi winnen dan is zijn naam meteen goed neergezet in de meest bloederige vechtsport tot nu toe. Het toernooi vindt plaats in de 02 Arena op 14 September aanstaande.

Bekijk ook

Jeugdtalenten in actie tijdens Eindhoven Box Cup

De talentenploeg van The Golden Gloves Eindhoven krijgen ook dit jaar weer een podium tijdens de Junior Eindhoven Box Cup.

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Van bokstitel beroofde Nouchka Fontijn gast bij RTL tv programma Beau

Titel ontnomen: Nederlandse Boksbond stelt Nouchka Fontijn in gelijk

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond is nog altijd vol verbazing over het besluit van de jury, die na het beroep van haar tegenstander Lauren Price (25) de titel afpakt van Nouchka Fontijn.