Home / Nieuws / Boks Nieuws / Heather Hardy wint WBO vedergewicht titel

Heather Hardy wint WBO vedergewicht titel

Eerste partij tss. Hardy en Vincent (screenshot YouTube)

De herkansing bleek achteraf niet zo spectaculair te zijn als de eerste partij van 10 rondes in het Ford Amphitheater in Coney Island, New York,  maar Heather “The Heat” Hardy (22-0, 4 KO) zette gisteravond weer een uitstekend gevecht neer tegen Shelly Vincent (23-2, 1 KO) tijdens de undercard van het gevecht van Sergiy Derevyanchenko vs. Daniel Jacobs op HBO in New York’s Madison Square Garden Theater, waarbij zij Vincent voor de tweede keer versloeg en de WBO-vedergewichtstitel won.

Tijdens de partij bleken beide vrouwelijke vechters in het begin gewaagd aan elkaar waarbij Hardy domineerde. Pas toen Hardy echt in haar ritme kwam, versloeg ze Vincent op punten. Belangrijk voor Hardy was haar lichaamswerk. Veel van haar rechter stoten kwam flink aan. Ook haar uppercuts bleken voor Vincent moeilijk te ontwijken.  Vincent vocht hard maar Hardy wist op een gegeven moment beter afstand te houden en slimmer te vechten.

Eerste wereldtitel

Deze WBO-wereldtitel is de eerste voor de 36-jarige Hardy, die eerder kleine winsten binnenhaalde, maar nog nooit eerder voor een wereldtitel had gevochten.

206 van de 622 (33%) stoten waren raak, waaronder 154 van de 353 (44%) kracht stoten (power punches), veel op het lichaam waarbij het leek dat de stoten van Hardy het hardst aankwamen. Bij Shelly Vincent waren 148 van de 683 (22%) raak en 134 van de 494 (27%) power punches. Hardy overtrof Vincent met 62-15 voor wat betreft body shots.

Geen undercard meer!

Fightsaga schrijft dat velen van mening zijn dat de tijd is gekomen om het boksen van vrouwen het respect te geven dat het verdient en het toe te staan om zijn plaats te krijgen bij reguliere boksen, in plaats van het te verbannen naar het niet-uitgezonden deel van een undercard, zoals dat nu vaak het geval is.

Bekijk ook

VETTE KNAL: 200 kilo wegende bokser bruut knock-out (video)

Flink overgewicht hebben betekent niet dat je de ring niet in zou kunnen gaan om een potje te boksen.

VAMPIER: Bokser zet tanden in tegenstander (video)

Bokser Ivan Redkach was zo hongerig om voormalig wereldkampioen Danny Garcia te verslaan

BOKSFEDERATIE: Zo voorkom je besmetting met coronaravirus

Het coronaravirus houdt de wereld in de ban, ook onder atleten is het virus een ...