Gelijkheid: Vrouwen moeten net zoveel minuten boksen als mannen Nieuws
Nieuws

Gelijkheid: Vrouwen moeten net zoveel minuten boksen als mannen

Gelijkheid: Vrouwen moeten net zoveel minuten boksen als mannen
Gelijkheid: Vrouwen moeten net zoveel minuten boksen als mannen

Bokskampioene Claressa Shields pleit voor een verandering die volgens haar vrouwelijke boksers in staat stelt meer te verdienen.

Shields zegt dat de vrouwen net zoveel minuten moeten vechten als de mannen. Mannen vechten rondes van drie minuten. Vrouwen vechten rondes van twee minuten.

"Ik denk dat het goed is om te begrijpen dat vrouwen altijd minder betaald krijgen dan mannen, tenzij we evenveel tijd vechten," zei Shields, die gelooft dat ze meer knockouts zou hebben als ze meer tijd had om tegenstanders af te breken. Shields zei dat de verandering geleidelijk kan worden doorgevoerd.

Gelijke kansen

Ze suggereerde dat een startpunt 12 ronden van twee minuten of 10 ronden van drie minuten voor titelgevechten zou kunnen zijn. Volgens de huidige regels is een titelgevecht voor vrouwen gepland voor 10 rondes, van twee minuten elk.

"Ik denk dat een van deze binnen dit jaar moet veranderen om ons op weg te helpen naar gelijke beloning en gelijke kansen voor zover we die kunnen krijgen", aldus Shields. Ze hoopt dat de verschillende regulerende instanties en bestuursorganen te overtuigen om de verandering te overwegen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws