Gaat boksicoon Fury met pensioen uit angst voor Usyk of Joshua?
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Gaat boksicoon Fury met pensioen uit angst voor Usyk of Joshua?

Gaat boksicoon Fury met pensioen uit angst voor Usyk of Joshua?

Gaat boksicoon Fury met pensioen uit angst voor Usyk of Joshua?

Tyson Fury’s beslissing om zijn handschoenen op te hangen na zijn gevecht van vanavond tegen Dillian Whyte, doet veel fans op sociale media geloven dat de bokskoning dit moment heeft gekozen zodat hij Oleksander Usyk en Anthony Joshua kan ontwijken.

Waarom zou Fury ervoor kiezen om zijn handschoenen op te hangen zonder nog wat langer aan te blijven om tegen Usyk of Joshua de ring in te gaan. Het is niet 100% zeker dat Usyk zijn rematch met Joshua in juli zal winnen, maar dat maakt niet uit voor de fans.

Fury zegt dat hij niet geïnteresseerd is om tegen een van die twee boksers te vechten. De vraag is waarom. Heeft Fury zijn geloof in zichzelf verloren? Heeft Deontay Wilder de moed uit Fury geslagen van hun laatste gevecht ,,Na dit gevecht stop ik”, zei Fury tegen ESPN. ,,Als ik stop, kom ik NOOIT meer terug, nooit.”

Veel te vroeg

Nu Fury ervoor kiest om met pensioen te gaan na zijn gevecht met Whyte, zullen boksfans hun conclusies trekken over waarom Tyson zijn handschoenen ophangt zonder tegen Usyk of Joshua te vechten. Zolang Fury het goed vindt dat fans hem als een ‘ontloper’ zien, kan hij na zaterdagavond in alle rust van zijn pensioen gaan genieten.

Als Fury wint van Whyte zullen de fans roepen om een gevecht tegen Usyk of Joshua en ziet Fury er selcht uit als hij die niet doet. Als Whyte bokskoning Fury verslaat, zou de vraag of hij Joshua en Usyk ontwijkt niet aan de orde zijn. Hoe de bal ook zal rollen vanavond in Wembley Stadium in Londen, het lijkt te vroeg voor Fury om er mee te stoppen.

Bekijk ook

Overeem: 'Voor Badr is het alles of niets deze keer'

Overeem: ‘Voor Badr is het alles of niets deze keer’

Alistair Overeem stond vandaag ook in oog met Badr Hari tijdens de eerste persconferentie voor hun aanstaande gevecht op 8 oktober dit jaar.

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: 'Bereidt te sterven'

Badr Hari belooft hels gevecht tegen Overeem: ‘Bereidt te sterven’ (video)

Badr Hari zal op 8 oktober het beste van zichzelf geven in zijn gevecht tegen Alistair Overeem op Glory collision 4.

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing voortaan te zien op videoland: ‘Einde PPV’

Glory Kickboxing kondigt vandaag aan dat de evenementen van de grootste kickboksorganisatie voortaan te zien zullen zijn via RTL/Videoland.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page