Home / Nieuws / Boks Nieuws / Eindhoven Box Cup: Bokstop uit 27 landen in de ring

Eindhoven Box Cup: Bokstop uit 27 landen in de ring

Eindhoven Box Cup

De internationale bokstop komt in het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober weer in actie tijdens de vierde editie van de Eindhoven Box Cup.

Met 27 nationaliteiten is dit het grootste Olympische boksevenement van ons land. Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.

De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, EUBC en AIBA. De Eindhoven Box Cup is het enige AIBA toernooi dat in ons land wordt georganiseerd en wordt ondersteund door NOC*NSF.

27 deelnemende landen

Meer dan 200 boksers uit 27 landen – waaronder de complete Nederlandse A-selectie – nemen deel aan dit toernooi. Onder de deelnemers bevinden zich vele nationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen.

Zoals: Ishan Bandara (Sri Lanka), Dean Walsh (Ierland), Erdenbaat Tsendbaater (Mongolië), Hamza Mehmood (Engeland), Rakhmatullaev Sherbek (Oezbekistan) en wereldkampioen Lukas Angelina (Kazachstan). De nationale selecties van onder andere Oekraïne, Duitsland, Engeland, Algerije, Sri Lanka, Zwitserland, Rusland, Tsjechie, Oezbekistan, Ierland, België, Mongolië, Roemenië, Luxemburg en Frankrijk zijn van de partij.

Team NL

Namens Nederland boksen onder andere Peter Müllenberg (zilver EK), Chelsey Heijnen, Enrico La Cruz (brons EK) en Max van der Pas. Alle leden van TeamNL komen in actie. De talenten uit dit team hebben het vizier gericht op de Olympische Spelen in Tokyo volgend jaar.

Jeugdboksen

Er is ook een Eindhoven Box Cup jeugdeditie. Namens het TeamNL jeugdteam komen onder andere Sven Cuppen (brons EK), Gradus Kraus (zilver EK) en Eric Janssen in actie.

Breedtesport

Behalve voor de topboksers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift en kent steeds meer beoefenaars. Boksen is één van de hardst groeiende sporten in ons land. Het boks-event in Hotel Van der Valk is dè gelegenheid voor sportliefhebbers in Nederland kennis te maken met ’the noble art of self defence’.

Bekijk ook

Bokswereld ‘knock-out’ na dood vier jonge boksers

De recente dood van vier jonge boksers schokt de internationale bokswereld.

zijn zwaarste gevecht op weltergewicht

Bokser Errol Spence Jr aangeklaagd na veroorzaken ongeluk

Errol Spence Jr mag dan wel zonder ernstige kleerscheuren uit zijn auto ongeluk zijn gekomen, toch wordt de bokser aangeklaagd wegens rijden onder invloed.

Broer bokser Claressa Shields beschuldigd van mishandeling trainer

Er is een aanklacht ingediend tegen de broer van bokser Claressa Shields in verband met een aanval op de trainer van Ivana Habazin vóór de weging van hun gevecht.