Dood jonge bokser: Regulering 'white collar boxing' nodig Nieuws
Nieuws

Dood jonge bokser: Regulering 'white collar boxing' nodig

Dood jonge bokser: Regulering 'white collar boxing' nodig
Dood jonge bokser: Regulering 'white collar boxing' nodig

Voor de leek zal elke bokswedstrijd hetzelfde zijn, maar er zijn nogal wat verschillen.

Steeds vaker worden er zogenaamde 'white collar boxing' events gehouden. Dit zijn bokswedstrijden waar veelal zakenlui maar ook studenten elkaar in de boksring bevechten. Dit gebeurt vaak na een korte periode van voorbereiding en training of soms helemaal niet. Ook in ons land worden dergelijke events georganiseerd.

Dt er veel kritiek is op dit soort wedstrijden is duidelijk, in Engeland komt er in oktober een zaak voor de rechter waar het white collar boxing aan de kaak wordt gesteld. Reden, de dood van de jonge bokser, Jakub Moczyk. Hij nam deel aan zijn eerste gevecht waar hij knock-out geslagen werd en aan de gevolgen overleed.

Levensgevaarlijk

Moczyk, 22 jaar, stierf tijdens de bokswedstrijd in de Atlantis Arena in het torencomplex in Great Yarmouth, Norfolk, in november 2016. De promotor van het event Aurelijus Kerpe en de medisch verantwoordelijke Andrew Cowlard, worden aangeklaagd op grond van de wet inzake gezondheid en veiligheid.

De kern van de zaak is dat er geen regulering plaatsvond van een erkende bond, ook wordt ontkent door de verdachten dat deze actief het event promote en de boksers geen risico liepen. De uitkomst van de rechtszaak kan wel eens bepalen zijn voor het voortbestaan van het white collar boksen in Engeland.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws