Dit absurde bedrag pakken Usyk en Joshua voor hun rematch Boks Nieuws
Boks Nieuws

Dit absurde bedrag pakken Usyk en Joshua voor hun rematch

Dit absurde bedrag pakken Usyk en Joshua voor hun rematch

Anthony Joshua en Oleksandr Usyk ontvangen elk een gegarandeerd minimum van £ 33,2 miljoen ($ 40 miljoen) voor hun rematch in het wereldkampioenschap zwaargewicht. De twee vechten deze zaterdag in Jeddah Saoedi-Arabië.

Dit is het op één na hoogste bedrag dat ooit aan een Britse bokser is betaald sinds Joshua's eigen record van $ 60 miljoen voor de rematch tegen Andy Ruiz Jr in Saoedi-Arabië, waarin hij de WBA-, IBF- en WBO-titels herwon na zijn eerste nederlaag in zijn carrière.

De bonanza van dit weekend zou kunnen stijgen tot bijna $ 50 miljoen voor Joshua of Usyk. Als de verkoop van pay-per-view-televisie een niveau bereikt dat voldoende is om het toevoegen van een bonus voor de winnaar te rechtvaardigen.

Wat een geld

De Saoedi's betaalden een basisbedrag van $ 80 miljoen om het gevecht van zaterdagavond te organiseren in de 10.000 zitplaatsen tellende Arena van Jeddah Sports City. Dat omvat de verwerving van wereldwijde uitzendrechten, die Sky Sports voor $ 25 miljoen heeft gekocht voor hun Box Office-kanaal.

Deze cijfers zullen een verleiding zijn voor Tyson Fury om zijn pensionering nogmaals in te trekken. De Gypsy King verklaarde vorige week als definitief zijn beslissing om de ring te verlaten op zijn 34e verjaardag. De WBC heeft hem tot volgende vrijdag de tijd gegeven om nog eens na te denken voordat ze zijn titel vacant verklaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws