Controversieel bokszwaargewicht Jarrell Miller maakt comeback
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Controversieel bokszwaargewicht Jarrell Miller maakt comeback

Controversieel bokszwaargewicht Jarrell Miller maakt comeback

Controversieel bokszwaargewicht Jarrell Miller maakt comeback
Jarrell Miller (rechts) met bokskoning Tyson Fury (links)

Jarrell Miller maakt zijn bokscomeback op 25 juni bij Triller. Dit wordt het eerste gevecht in vier jaar voor de door dopingmisbruik in opspraak geraakte bokser.

Het in opspraak geraakte zwaargewicht heeft sinds november 2018 niet meer gevochten na twee spraakmakende steroïde schandalen. Maar Miller, 33, komt in aanmerking om volgende maand opnieuw een boslicentie te krijgen. En promotor Triller is klaar om hem terug te verwelkomen in de ring.

Een vertegenwoordiger van Triller verklaarde: ,,Ons eerste evenement is op 11 juni in de OC Hangar, het wordt onze Triad-clubshow. We hebben een heleboel geweldige gevechten in petto. En van daaruit gaan we verder naar onze datum van 25 juni, en brengen ‘Big Baby’ Miller terug. Dus daar zijn we heel, heel enthousiast over.”

Falende dopingtests

Miller heeft ‘onafgemaakte zaken’ met Joshua na verlies van $ 10 miljoen. De controversiële Amerikaan zou in 2019 de strijd aangaan met boksicoon Anthony Joshua in zijn woonplaats New York. Maar Miller faalde berucht voor drie dopingstests van de Vrijwillige Anti-Doping Association waardoor het mega-geldgevecht werd verpest.

Een andere afzonderlijke drugsvangst een jaar later heeft de voormalige kickbokser buitenspel gehouden en een schorsing van twee jaar met terugwerkende kracht opgelegd. Maar de Nevada State Athletic Commission heeft besloten om Miller vanaf 17 juni opnieuw een licentie te geven, zolang hij schone tests blijft retourneren.

Bekijk ook

Knokker 'KO' tijdens illegaal gevecht in parkeergarage

Knokker heftig ‘KO’ tijdens illegaal gevecht in parkeergarage (video)

Ongereguleerde straat gevechten tussen anonieme vechters zijn vaak de luis in de pels van de plaatselijke overheden.

'F*cking superheld!' UFC-vechter blijft criminelen vangen

‘F*cking superheld!’ UFC-vechter blijft criminelen vangen (video)

Kevin Holland UFC-weltergewicht, heeft een mogelijke verklaring gegeven voor zijn recente golf van misdaadbestrijding op straat.

'Ik kom voor je!' Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

‘Ik kom voor je!’ Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen heeft nog steeds zijn ogen stevig gericht op een crossover-supergevecht tussen hemzelf en boksster Tyson Fury.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page