Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokslegende Frank Bruno ambassadeur ‘bloederige’ boks variant

Bokslegende Frank Bruno ambassadeur ‘bloederige’ boks variant

Velen vinden Bare Knuckle boksen een stap te ver gaan in de vechtsport.

Toch krijgt de extreme vorm van boksen waar men geen bokshandschoenen draagt steeds meer vaste voet aan de grond. Vooral in Engeland lijkt de bloederige sport te groeien in acceptatie. Ook voormalige bokskampioenen lijken de sport een warm hart toe te dragen.

Voormalig WBC zwaargewicht kampioen, Frank Bruno is tot BKB ™ merkambassadeur genoemd door zijn voortdurende betrokkenheid bij de almaar groeiende bokssport in Engeland. BKB is de grootste organisatie van het land wat regelmatig grote events organiseert.

Nederlandse Bare Knuckle vechters

Bruno (45-5) was een professionele zwaargewicht bokser, die onder andere met Mike Tyson, Lennox Lewis en Oliver McCall en velen meer de ring deelde. Bruno, voormalig WBC-kampioen, won op 1 oktober 1985 ook de Europese zwaargewichttitel. Recentelijk tekende de Nederlandse vechter Hubert geven een contract met de organisatie.

LEES OOK >> Nederlander Hubert Geven tekent bij BKB

Afgelopen week sprak onze redactie met UFC-veteraan Mark Godbeer die ook in Bare Knuckle actief is. Hij gaf aan dat de overheid wellicht een stokje wil gaan steken in de groei van de extreme sport. Tot nu toe lijkt Bare Knuckle alleen maar aan grond te winnen en is het in een aantal landen gelegaliseerd.

Bekijk ook

Amir Khan vs Manny Pacquiao bevestigt voor november

Amir Khan heeft bevestigd dat zowel hij als Manny Pacquiao een contract hebben getekend voor een gevecht.

Ruziënde kickboksers Ghita en Adegbuyi in bokswedstrijd

Het rommelt al een tijdje tussen kickboksers Benjamin Adegbuyi en Daniel Ghita.

Bokslegende Pernell Whitaker overleden na bizar ongeluk

Pernell Whitaker wordt beschouwd als een van de grootste lichtgewicht boksers aller tijden, stierf zondag hij werd 55 jaar oud.