Bokskampioen (38) dood tijdens wedstrijd in Duitsland
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Bokskampioen (38) dood tijdens wedstrijd in Duitsland

Bokskampioen (38) dood tijdens wedstrijd in Duitsland

Bokskampioen (38) dood tijdens wedstrijd in Duitsland

De 38-jarige Turks-Duitse bokser Musa Yamak is zaterdag op tragische wijze overleden aan een hartaanval in de boksring. De ongeslagen Yamak die in de ring stond tegenover Hamza Wandera en was bezig met de derde ronde. Echter stortte Yamak en raakte bewusteloos. Reanimatie pogingen in de ring waren tevergeefs.

Volgens BILD heeft een woordvoerder van de politie van München de dood van Yamak bevestigd. Yamak zakte in elkaar, medici stormden de ring in en het boksevenement werd afgelast. Nadat de fans de arena hadden verlaten, verwijderden familieleden en helpers de ringtouwen en verplaatsten ze stoelen om de weg vrij te maken voor de ambulance.

De Duitse politie meld echter dat paramedici werden lastig gevallen door fans buiten de locatie. Het was onduidelijk of de vertraagde reddingsmaatregelen verantwoordelijk waren voor de trieste dood van Yamak. ,,Om de veiligheid van de paramedici te garanderen was er veel politie opgeroepen. Vervolgens hebben we ter plaatse een beschermingscorridor ingericht zodat de hulpverleners veilig konden werken.”

Niks aan de hand

“Zo was het niet! Het publiek verleende eerste hulp voordat de ambulance arriveerde en probeerden Yamak te redden. Dit is onzin” zeggen aanwezige fans tegen BILD. ,,We hebben de ring en touwen zelf gedemonteerd om het de medici makkelijker te maken. Om het gemakkelijker te maken om de brancard in de ring te tillen. “

,,Dit is karaktermoord. Een broer van ons stierf in de ring. De politie was erg agressief. schreeuwde tegen ons. We moeten oprotten, schreeuwden ze. We wilden een leven redden, het kan niet zo zijn dat wij nu de boemannen zijn!”

Yamak werd prof in 2017 en bleef ongeslagen en won alle acht van zijn gevechten. In zijn laatste optreden voor zijn dood in 2021 won hij de WBF International-titel door Siarhei Huliakevich te verslaan. De bokser werd later dood verklaard in het ziekenhuis nadat bij de diagnose een hartaanval was vastgesteld.

Bekijk ook

Kijk hier live! Badr vs Overeem persconferentie vandaag

Kijk hier live! Badr vs Overeem persconferentie vandaag

Vandaag zal GLORY om 12:00 uur een geplande persconferentie houden als onderdeel van de promotie voor het trilogie gevecht tussen Badr Hari en Alistair Overeem. Je kunt hier de persconferentie live volgen via onderstaande videospeler.

Klappen voor TikTokker in Zoom meeting gevecht: 'Alles kan' (video)

Klappen voor TikTokker in Zoom meeting gevecht: ‘Alles kan’ (video)

Frankie LaPenna de bekende TikTok ster kreeg een flink pak slaag van een MMA-vechter tijdens PFL 5 afgelopen vrijdag in Atlantic City, New Jersey, Amerika.

75 seconden knock-out door Carlos Ulberg UFC-Kampioen springt gat in de lucht

75 seconden knock-out: UFC-Kampioen springt gat in de lucht

Carlos Ulberg had iets meer dan een minuut nodig om de klus in Las Vegas te klaren

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page