Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen wordt in België ook steeds populairder

Boksen wordt in België ook steeds populairder

In Nederland is het boksen dan wel rijzende maar bij onze zuiderburen in België lijkt de sport flink poulair te zijn, vooral in Vlaanderen.

Het aantal boksclubs en recreatieve boksers in Vlaanderen blijkt de afgelopen vijf jaar enorm te zijn gegroeid. Volgens de Boksliga de Belgische tegenhanger van de Nederlandse boksbond zijn er ruim 21 boksclubs in Oost-Vlaanderen geregistreerd. De reden lijkt duidelijk “Dat komt door de rijke boksgeschiedenis van Gent”, zegt Ibrahim Emsallak van de Vlaamse Boksliga tegen de krant Metro.

De stijging komt vooral doordat de bokssport wordt opgepakt door het mainstream publiek waar het voorheen door de laagste klasse van de samenleving werd beoefend. “Boksen is heel populair in Oost-Vlaanderen. Er zijn nu al 21 clubs in de provincie. Ook West-Vlaanderen doet het goed, zij hebben er 17. Brussel en Vlaams Brabant hebben er samen ook 17, Antwerpen heeft 15 boksclubs en Limburg heeft er maar 7.,”zegt Emsallak.

Boksen bij vrouwen ook populair

Boksen is heel populair in Oost-Vlaanderen. Er zijn nu al 21 clubs in de provincie. Ook West-Vlaanderen doet het goed, zij hebben er 17. Brussel en Vlaams Brabant hebben er samen ook 17, Antwerpen heeft 15 boksclubs en Limburg heeft er maar 7. De rijke boksgeschiedenis van Oost- en West-Vlaanderen zit daar zeker voor iets tussen. Zo heb je in West-Vlaanderen de oudste Belgische boksclub. “

Bij Gent komt het voornamelijk door de grote namen. Boksers als Ismail Abdoul en Junior Bauwens zorgden voor meer interesse voor de bokssport in die regio. Ook nieuw toptalent Victor Schelstraete zorgt voor goede promo”, besluit Emsallak. Ook vrouwen gaan in België steeds vaker boksen, dit is een trend die in Nederland ook te zien is, boksen wordt algemeen beschouwt als een van de sporten waar je top fit van wordt en goed van afvalt.

Bekijk ook

VIDEO: Docu ter ere van overleden vader UFC kampioen Khabib

De vader van UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov, Abdulmanap overleed recentelijk aan de gevolgen van het ...

KICKBOKSEN: Enfusion maakt eerste titelgevecht na lockdown bekend

Enfusion maakte het eerste titelgevecht bekend na het uitbreken van de coronapandemie. De Nederlandse Sarèl ...

Alexander Volkanovski wil een statement maken met verslaan Max Holloway

Ondanks het behalen van een overwinning op Max Holloway, lijkt Alexander Volkanovski het moeilijk te ...