Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen wordt in België ook steeds populairder

Boksen wordt in België ook steeds populairder

In Nederland is het boksen dan wel rijzende maar bij onze zuiderburen in België lijkt de sport flink poulair te zijn, vooral in Vlaanderen.

Het aantal boksclubs en recreatieve boksers in Vlaanderen blijkt de afgelopen vijf jaar enorm te zijn gegroeid. Volgens de Boksliga de Belgische tegenhanger van de Nederlandse boksbond zijn er ruim 21 boksclubs in Oost-Vlaanderen geregistreerd. De reden lijkt duidelijk “Dat komt door de rijke boksgeschiedenis van Gent”, zegt Ibrahim Emsallak van de Vlaamse Boksliga tegen de krant Metro.

De stijging komt vooral doordat de bokssport wordt opgepakt door het mainstream publiek waar het voorheen door de laagste klasse van de samenleving werd beoefend. “Boksen is heel populair in Oost-Vlaanderen. Er zijn nu al 21 clubs in de provincie. Ook West-Vlaanderen doet het goed, zij hebben er 17. Brussel en Vlaams Brabant hebben er samen ook 17, Antwerpen heeft 15 boksclubs en Limburg heeft er maar 7.,”zegt Emsallak.

Boksen bij vrouwen ook populair

Boksen is heel populair in Oost-Vlaanderen. Er zijn nu al 21 clubs in de provincie. Ook West-Vlaanderen doet het goed, zij hebben er 17. Brussel en Vlaams Brabant hebben er samen ook 17, Antwerpen heeft 15 boksclubs en Limburg heeft er maar 7. De rijke boksgeschiedenis van Oost- en West-Vlaanderen zit daar zeker voor iets tussen. Zo heb je in West-Vlaanderen de oudste Belgische boksclub. “

Bij Gent komt het voornamelijk door de grote namen. Boksers als Ismail Abdoul en Junior Bauwens zorgden voor meer interesse voor de bokssport in die regio. Ook nieuw toptalent Victor Schelstraete zorgt voor goede promo”, besluit Emsallak. Ook vrouwen gaan in België steeds vaker boksen, dit is een trend die in Nederland ook te zien is, boksen wordt algemeen beschouwt als een van de sporten waar je top fit van wordt en goed van afvalt.

Bekijk ook

UFC kondigt Dustin Poirier vs Conor McGregor officieel aan

Dustin Poirier en Conor McGregor zullen elkaar dan eindelijk treffen. De UFC maakte vandaag bekend ...

MTK Global adviseurs voor de zwaarste bokswedstrijd in de geschiedenis

MTK Global kondigt vandaag aan dat het zal dienen als de officiële boksadviseurs van Core ...

MMA-vechter loopt vreemde blessure op tijdens val in gevecht

Mauricio Rua verloor zaterdag niet alleen zijn wedstrijd. Ook liep de Braziliaan een nare blessure ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page