Boksen: Canelo Alvarez vs Daniel Jacobs voor de middengewicht titels - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Canelo Alvarez vs Daniel Jacobs voor de middengewicht titels

Boksen: Canelo Alvarez vs Daniel Jacobs voor de middengewicht titels

Niet Gennady Golovkin maar Daniel Jacobs zal de tegenstander zijn van Canelo Alvarez op 4 mei. Het gevecht vindt om de middengewicht titels vindt plaats op een locatie die nog moet worden bepaald.

Canelo Álvarez keert op 4 mei terug naar de ring en de middengewicht divisie waar hij zal pogen om Danny Jacobs te verslaan. De Mexicaan verdedigt zijn WBC en WBA-titels tegen IBF-kampioen Jacobs in een match-up van wat gezien wordt tussen twee van de beste boksers ter wereld.

Álvarez (50-1-2, 35 knockouts) werd wereldkampioen in drie divisies door Rocky Fielding binnen drie rondes te verslaan en in december de WBA super middengewicht titel te pakken. Hij gaat nu terug naar middengewicht, waar hij een gelijkspel en een overwinning op Gennady Golovkin bezit die hem naar de top van een beladen divisie bracht.

Onbetwiste wereldkampioen

“Ik ben blij om mijn volgende gevecht aan te kondigen tijdens het feestelijke weekend van Cinco de Mayo,” zei de 28-jarige Álvarez. “Ik zal mijn middengewicht titels verdedigen tegen Daniel Jacobs op een van de twee belangrijkste data die bij mij horen. Ik twijfel er niet aan dat ik zal overwinnen en dat ik een stap verwijderd zal zijn van de onbetwiste wereldkampioen in het middengewicht. “

Jacobs, een 31-jarige New Yorker die botkanker overwon om kampioen te worden, is 35-2 met 29 KOs. Ondanks het feit dat hij 2017 van Golovkin verloor, blijft Jacobs een echt powerhouse. Hij heeft sindsdien niet meer verloren en claimde de IBF-titel door Sergiy Derevyanchenko te verslaan.

Lang verwacht

“Dit is de gelegenheid waar ik op heb gewacht, de mogelijkheid om grootheid te bereiken binnen de ring,” zei Jacobs. “Ik heb altijd geloofd dat ik Canelo kan verslaan, en op 4 mei … zal ik mijn kans krijgen om het te bewijzen. Het is bijna vier jaar geleden dat Canelo een Amerikaanse uitdager tegenover zich kreeg. Het wordt een gigantische gebeurtenis waarbij ik geloof dat ik mezelf als het beste middengewicht in de divisie zal bewijzen. “

LEES OOK: Canelo Alvarez pakt derde wereldtitel

Het gevecht zal gestreamd worden op DAZN, dat een lange termijn contract heeft met Álvarez. Verwacht wordt dat het gevecht in Las Vegas plaats zal vinden.

Bekijk ook

‘Contract in de zak!’ UFC’er MEPT rivaal aan diggelen

Een spervuur van hamervuisten en stoten op het canvas bezegelde de deal

Angst nekte Joshua in Usyk gevecht! ‘Deze bokser brak hem’

Zo erg dat dit zijn bokscarrière verpestte

WRAAK! Brute ‘KO’ strijkt verlies broer kickbokser plat

UFC-president Dana White was erg onder de indruk van de finish

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page