Boksen: Canelo Alvarez pakt 'derde wereldtitel' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Canelo Alvarez pakt ‘derde wereldtitel’

Boksen: Canelo Alvarez pakt ‘derde wereldtitel’

Youtube

Canelo Alvarez ging in gewicht omhoog, wat Rocky Fielding een soort voordeel moest geven, maar nee. Alvarez versloeg Fielding in de derde ronde op 2:28, om hiermee zijn derde wereldtitel te winnen.

Alvarez (51-1-2, 35 KO) stond tegenover Fielding (27-2, 15 KO) om de WBA “wereld” super middengewicht titel. Met het winnen van de wedstrijd is, Canelo een wereldkampioen in drie divisies en dat op 28-jarige leeftijd.

“Hij kwam om aan te vallen, en dat was de fout die hij maakte,” zei Alvarez, die het goed deed. Canelo liet Fielding een keer neergaan in de eerste ronde, opnieuw in de tweede ronde, en nog twee keer in de derde ronde, door genadeloos op zijn ribben te stoten, voordat scheidsrechter Ricky Gonzalez uiteindelijk ingreep en de mismatch stopte.

Hij kwam om te vechten

Dit is niet bedoeld om respectloos te zijn tegenover Fielding, een 31-jarige  solide, eerlijke vechter die nooit naar dit niveau had moeten komen en zijn uiterste best heeft gedaan. Zoals Alvarez zei, “Fielding kwam om te vechten. Hij was eenvoudigweg niet opgewassen tegen mij, een kleinere maar veel meer ervaren tegenstander. “

We zullen zien wat de toekomst biedt voor Alvarez, wat het verhaal in de toekomst zal zijn. Hij wordt verwacht terug te keren op 4 mei in een gevecht op middengewicht, maar met wereldtitels in twee divisies, zijn er tal van dingen die hij zou kunnen doen, inclusief een catchweight gevecht met iemand voor zijn super middengewicht titel. Maar dat valt nog te bezien. Hij won vannacht, kreeg een tweede gevecht in 2018 en dat is dat.

Bekijk ook

‘Watskebeurt?’: MMA-vechter knock-out, rivaal wil op de vuist (video)

Kai Kara-France schakelde zijn rivaal, de Braziliaan Rogério Bontorin, uit in een tijdens UFC 259 ...

Verbolgen ex-UFC kampioen Petr Yan haalt uit naar opvolger

Petr Yan verloor zaterdag door zijn eigen schuld de UFC-wereldtitel aan Aljamain Sterling. De Rus ...

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...