Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksen: Alicia Holzken maakt Prof Boks debuut in Duitsland

Boksen: Alicia Holzken maakt Prof Boks debuut in Duitsland

Alicia Holzken wint K-1 wereldtitel kickboksen in Italië

Boks talent Alicia Holzken heeft recentelijk een prof boks contract getekend met Forsman Sports Management, als gevolg hiervan zal zij 1 december aanstaande haar prof debuut maken in Gummersbach, Duitsland.

Holzken die een indrukwekkende amateur boks carrière achter zich heeft zet haar eerste stappen in de prof boks wereld met een wedstrijd tegen de Hongaarse Gabriella Mezei in de Schwalbe Arena. De Hongaarse heeft een groot aantal wedstrijden op haar record staan, waarvan de meeste met verlies afgesloten.

De wedstrijd zal op Bantam gewicht plaatsvinden, Holzken kondigde haar debuut zelf aan via social media; Ik ga 1 december mijn profdebuut maken in Gummersbach, waar ik mijn eerst prof wedstrijd zal boksen, als er mensen zijn die willen komen kijken stuur me een privé bericht voor kaartjes!

Groot kampioen

Hoe Holzken het er af zal brengen tijdens haar debuut wordt 1 december duidelijk, mocht zij de wedstrijd winnen dan ligt er een goede toekomst voor haar als prof bokser bij de dames, en zal zij zich kunnen scharen bij kampioenen zoals Nouchka Fontijn (ze werd Europees kampioen in 2014 en won goud op de Europese Spelen in Bakoe).

 

Bekijk ook

Bokswereld ‘knock-out’ na dood vier jonge boksers

De recente dood van vier jonge boksers schokt de internationale bokswereld.

zijn zwaarste gevecht op weltergewicht

Bokser Errol Spence Jr aangeklaagd na veroorzaken ongeluk

Errol Spence Jr mag dan wel zonder ernstige kleerscheuren uit zijn auto ongeluk zijn gekomen, toch wordt de bokser aangeklaagd wegens rijden onder invloed.

Broer bokser Claressa Shields beschuldigd van mishandeling trainer

Er is een aanklacht ingediend tegen de broer van bokser Claressa Shields in verband met een aanval op de trainer van Ivana Habazin vóór de weging van hun gevecht.