Home / Nieuws / Boks Nieuws / BOKS VOORBESCHOUWING: Vasyl Lomachenko vs Teofimo Lopez

BOKS VOORBESCHOUWING: Vasyl Lomachenko vs Teofimo Lopez

BOKS VOORBESCHOUWING: Vasyl Lomachenko vs Teofimo Lopez

Vasyl Lomachenko, misschien wel de beste bokser ter wereld, neemt het zaterdag op tegen het toptalent Teofimo Lopez.

Wat kunnen de boksfans verwachten van e bokswedstrijd tussen Vasyl Lomachenko en Teofimo Lopez. Als amateur boekte Lomachenko (14-1, 10 KO’s) grote successen voordat hij aanspraak maakte op diverse titels in de veder, supervedergewicht, en is nu op weg om de lichtgewicht divisie te domineren.

Toptalent

Echter staat een van de beste bokstalenten hem in de weg, de 23-jarige IBF-titelhouder Teofimo Lopez (15-0, 12 KO’s). Na zijn Olympische prestatie en het behalen van een gouden medaille, werd Lomachenko profbokser. Lopez was ook een Olympiër en vertegenwoordigde Honduras op de Olympische Spelen in Rio, waar hij verloor van de uiteindelijke zilveren medaillewinnaar Sofiane Oumiha.

Lomachenko is een verdedigend genie op boksgebied hij staat bekend om zijn meesterlijke voetenwerk, hoofdbewegingen. Hij is vrijwel onaantastbaar in de ring door zijn snelheid en precisie lichaam hoofdcombinaties op te zetten. Lopez is een verwoestende stoter met zeer snelle handen. En heeft een uitstekende rechter uppercut, en is ook dol op de rechterhoeken.

Domineren

Voor veel boksers is Lomachenko een echte nachtmerrie. Het is moeilijk om je een scenario voor te stellen voor Lopez om te winnen zonder Lomachenko op een gegeven moment ernstig pijn te doen. De eerste rondes zullen waarschijnlijk erg frustrerend zijn voor Lopez. Wil Lopez slagen om Lomachenko te verslaan zal hij hem moeten verzwakken.

Lopez zal het tot de laatste rondes vol moeten houden om een kans te maken tegen Lomachenko die zwaar favoriet is in de wedstrijd. De vraag is of Lomachenko zijn dominantie voortzet en nog een titel aan zijn verzameling toevoegt. Of zal Lopez voor een verrassing zorgen, het wordt in ieder geval een van de meest interessantste bokswedstrijden van de afgelopen periode.

Bekijk ook

Spannend moment voor UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov

Vrijdagochtend werden de vechters gewogen voor het UFC 254: Khabib vs Gaethje event gewogen. Altijd ...

GLORY Kickboxing kampioen Alex Pereira tekent bij MMA-organisatie

Het ziet er naar uit dat GLORY Kickboxing kampioen Alex Pereira weer MMA gaat vechten. ...

Teofimo Lopez ging geblesseerd gevecht aan met Vasyli Lomachenko

Tijdens hun bokswedstrijd om de wereldtitels van Vasyli Lomachenko stond Teofimo Lopez naar verluidt zwaar ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page